Sommerhusudlejning.com
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Sommerhusudlejning Årø

Lej privat sommerhus på den idylliske ø Årø lige midt i Lillebælt

Vælger i sommerhusudlejning i Danmark, og ønsker I en ferie på en smuk ø, kan vi anbefale Årø, som ligger tæt på Haderslev Fjord. Fra jyllands østkyst tager det kun 7 min med færge, før I når ud på skønne Årø. Der sejles hver time. Øen som er ca. 3 km i diameter, er et yndet sted for naturelskere, som ønsker en afslappende ferie i sommerhus med fred og ro. Øen er helt flad, hvor det højeste punkt er 7 meter over havets overflade. Årø by er et idyllisk landsbymiljø med stråtækte huse og idylliske, krogede gader. Landsbyen, den hyggelige og aktive fiskeri- og lystbådehavn, de gamle grave og langdysser fra stenalderen, stengærderne, hulvejene, Antikgården, Årøgård Café, Brummers Gård, samt de gode badestrande er alt sammen med til at gøre Årø til et attraktivt feriemål. Der er billige sommerhuse syd for havnen, hvor der er en god sandstrand. Ved sydstranden er der et område med feriehuse tæt ved Årø Vingård. I handelsbyen Haderslev, som ligger ca. 17 km vest for Årø, er der mulighed for indkøb, shopping og besøg på museer og naturoplevelser. Dyringkær Put & Take vest for Haderslev, Hoptrup Præstegård fra 1786 i sydvest, Tørning Mølle i vestlig retning, øen Barsø i syd, Den Slesvigske Vognsamling og Broncealdermuseet i Vojens befinder sig alle indenfor 30 minutters kørsel fra Årø.

Nyd den dejlige natur med masser af dyreliv på Årø

Lillebæltøen Årø er omgivet af øen Bågø i nordøst og øen Brandsø i nord. Sydvest for Årø ligger Bankel Nor, mens Haderslev Fjord befinder sig i vestlig retning. Haderslev Dyrehave er et 100 ha stort flot, kuperet område med skov, åbne græssletter og enge, hvor der lever mange rådyr. Byen Haderslev er omgivet af smukke naturområder som Østerskov, Vesterskov, Pamhule Skov ved søen Hindemade og Dyrehave syd for Haderslev Dam. I Tunneldalen findes 4 afmærkede vandreruter samt et utal af stier, som giver mulighed for at opleve den enestående natur til fods eller på cykel. Golfere har gode betingelser i området ved Årø. Haderslev Golfklub har en flot bane lige ved bygrænsen nord for Haderslev Dam. Ved Gennerbugt, tæt ved Løjt Feriecenter har Aabenraa Golfklub sin bane, mens Sønderjyllands Golfklub har en bane få km syd for Aabenraa. Naturområdet Kelstrup Plantage gemmer på mange gravhøje fra sten- bronze- og jernalderen. Besøg også den Geografiske Have i Kolding, som er en botanisk have med oplevelsespark og hundredevis af forskellige træer og buske. Parken er opdelt efter geografisk oprindelse og der er desuden store væksthuse, et dyrefold, mange tusind roser, ikke mindre end 2 legepladser, samt Kolding Miniby. Der er gode fiskestækninger ved kysterne, hvor fiskene gemmer sig mellem alger og sten på kystens sandbund. I kan også prøve en af de mange søer og fiskesøer i området. I Dyringkær Put & Take vest for Haderslev, er der mulighed for at fange en flot fisk til aftensmaden. I kan også tage på havfiskeri fra Aaabenraa og Haderslev. I skal dog huske at købe et fiskekort på posthuset eller på turistbureauet, hvis I vil fiske fra kysten eller fra søbrederne.

Bo i privat sommerhus på Årø

På Årø ligger de private sommerhuse i et 2-400 meter bredt område tæt ved Årø Sydstrand, som er med lidt grus og sten. Men der er også nogle sommerhuse på vejen fra havnen mod Årøsund. Her er der til gengæld en fin sandstrand med små bølger og lav vandstand. Nyd den sidste del af turen på vej til jeres lejede sommerhus for første gang. I står måske på færgen, som bringer jer til øen på kun 7 minutter, og glæder jer allerede til at pakke ud og udforske området. I vil møde et indbydende og moderne sommerhus, og fordi de fleste ferieboliger her i området er energivenlige, er I med til at beskytte den skønne natur på Årø. Også her på Årø er der sommerhuse i forskellige prisklasser, men generelt finder I god kvalitet til få penge. Typisk ligger et sommerhus her på parceller med træer og buske som er omgivet af levende hegn. Da et sommerhus ofte er energirenoveret, kan I leje sommerhus på Årø året rundt. Jeres sommerhus er opvarmet med el, og nogle feriehuse har desuden brændeovn. Her er plads til at hele familien kan hygge sig både ude og inde. Også her på øen Årø kan I leje et privat sommerhus for hele familien i et par dage eller I kan vælge en hel uge. Hos sommerhusudlejning.com kan I til enhver tid leje et billigt sommerhus. Hvis I vælger en 2-ugers Sparferie udenfor højsæsonen opnår I rabat på 30%. Da det er nemt at kommer til Årø, finder mange også et biligt sommerhus med vores Last Minute tilbud.

Aktiviteter og attraktioner i nærheden af øen Årø

Årø er til at overskue, og mange vælger at kombinere øophold i sommerhus, med en del ture til de sydøstjyske attraktioner. Men der er også noget at komme efter på selve Årø. Oplev det idylliske landsbymiljø med smalle gader og stråtækte huse. Nyd stemningen på havnen, se den flotte kirke eller Årø vingård. Tag færgen og besøg den smukke, gamle købstad Haderslev, og gå en tur i den fascinerende gamle bydel. Oplev den imponerende domkirken eller nyd en af Danmarks hyggeligste og længste gågader. Her i det sydøstjyske er der mange aktivitetsmuligheder som vandring, bådture, windsurfing, lystfiskeri, golfspil og cykling. Om sommeren er der kanosejlads på Haderslev Dam og i juli og august kan I også leje en kano til sejlads på Kolding Å. Haderslev Museum er et arkæologisk museum med udstillinger og et frilandsmuseum. Oplev også den festlige Fredagsparade i centrum af Haderlev. Jeres børn kan frit benytte legepladsene Høllevangskolens Legeplads i Toftlund og Haderslev Dam Legepladser. Langdysserne ved Vedsted og Kart Racing Vojens er også et besøg værd. Ingen ferie i privat sommerhus i Sønderjylland uden et besøg i Løveparken i Givskud eller Legoland i Billund. Bygninger og landskaber fra hele verden findes her i LEGO format. Oplev kendte bygninger som Klampenborg Station, Amalienborg, Skagen, Dybbøl Mølle, Ribe og Møgeltønder. Sønderborg Slot, Gram Slot, Gråsten Slot, Aabenraa Slot og slotsruinen Koldinghus midt i Kolding er nogle flotte udflugtsmål. Vælg et privat sommerhus på øen Årø og få adgang til spændende seværdigheder i Sydjylland.