Sommerhusudlejning.com
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Sommerhusudlejning Rørbæk Sø

Rørbæk Sø er et malerisk ferieområde i den sydlige del af Midtjylland

Rørbæk Sø er en smuk, 2,5 km lang og 300 meter bred skovsø, som ligger ca. 5 km syd for Nørre Snede på grænsen mellem Midtjylland og Sydjylland. Rørbæk Sø, hvor Gudenåen har sit udspring, er meget populært hos lystfiskere og naturelskere. Hvis I gerne vil fange fisk eller nyde en afslappende ferie i sommerhus midt i den smukke midtjyske natur, så er et ferieophold her ved Rørbæk Sø lige det rigtige. Også for golfere er der gode muligheder. Himmelbjerg Golfklub befinder sig kun ca. 25 km mod nord, tæt ved Salten Langsø. Give Golfklubs bane ligger kun 15 km i sydlig retning. Den nærmeste købmandsbutik, hvor I kan forsyne jer med alt det I behøver til jeres ophold befinder sig i Nørre Snede, kun ca. 5 km nord for søen. I Nørre Snede er der bank, Superbrugsen, tankstationer, Farmors Outlet, restaurant og café. Et ferieophold i privat sommerhus ved Rørbæk Sø er også en god basis for udflugter til de mange aktiviteter og seværdigheder i det midt-, vest- og sydjyske. Give-Egnens Museum i syd, Uldum Mølle og Hjortsvang Museum i sydøstlig retning, ferskvands Museet i Ry mod nordøst, Silkeborg Fodboldgolf i nord og Givskud Zoo i syd, befinder sig alle indenfor ½ times kørsel fra Rørbæk Sø.

Naturoplevelser omkring Rørbæk Sø i Midtjylland

Rørbæk Sø er omgivet af Nørre-Risager Plantage og Nedergård Skov i nord og Kulsø i vest. Nørre-Risager Plantage fortsætter syd for Rørbæk Sø, og Gudenåen begynder sit løb i østlig retning, for senere at løbe mod nord østenom Brædstrup, ind i Mossø, gennem Gudensø, Birksø ved Ry, Julsø og Brassø for således at løbe videre gennem Silkeborg. Det er et vandrigt område, som er til store glæde for dyrelivet, landbruget, men også for lystsejlere, lystfiskere og naturelskere. Foruden Rørbæk Sø er der mange andre fiskemuligheder i Søhøjlandet. En rigtig fredfyldt og idyllisk fiskepark er Lystfisker Oasen ved Silkeborg. Her er der tre søer, hvoraf den ene er en sø hvor børn kan bade. Vrads Put & Take ligger øst for Vrads ved Snæbegårds Plantage. Holmens Put & Take er en smuk 4 stjernet fiskesø lige ved campingpladsen Holmens Camping. Der er altid store og flotte fisk og faciliteter til at rense og grille dem ved søbredden. Den over 1000 år gamle Oksevejen og Hærvejen byder på gode muligheder for vandreture. Hærvejen går fra den tyske grænse forbi Nørre-Risager Plantage, 1 km øst for Rørbæk Sø og helt op til Viborg. Fra jeres feriebolig er der ikke langt til Ballesbækgaard ved Rørbæksøens sydlige bred, som er et besøgscentrum med en landbrugsudstilling. Her er der grillplads, borde og bænke til gæsterne. Der er også sørget for gode toiletforhold til kørestolsbrugere. Markerede vandrestier samt en sti beregnet til kørestole fører jer langs vandløbet Ballebæk gennem et malerisk kuperet landskab med lyng og egetræ bevoksne skråninger forbi Rørbæk Sø.

Ferie i sommerhus ved Rørbæk Sø

Ved Rørbæk Sø ligger de private sommerhuse bag Rørbæk Sø Camping, på åbne parceller. Herfra er der kun 300 meter til henholdsvis Kulsø og Rørbæk Sø. Når I kommer til feiehuset for første gang, møder I et indbydende sommerhus, som har alt det I har brug for. I kommer til et sommerhus som af dens ejer er blevet indrettet med bekvemt og moderne udstyr. Hele huset har gennemgået vores kvalitetstjek, således det lever op til de fleste kunders behov og krav. Et sommerhus her er godt isloeret, således elregningen til lys og varme bliver holdt på et minimum. Et privat sommerhus ved Rørbæk Sø danner et godt grundlag for en rolig og afslappende ferie midt i den midtjyske natur. Det behøver slet ikke være dyrt at bo i privat sommerhus med hele familien her i Midtjylland. Især om foråret og om efteråret har I gode betingelser for at findet et billigt sommerhus gennem sommerhusudlejning.com. I kan leje et privat sommerhus i en uge, men hvis I vælger en 2-ugers Sparferie på et tidspunkt udenfor hovedsæsonen, kan I opnå gode rabatter hos sommerhusudlejning.com. Det giver jer råd til lidt ekstra. Her har I også mulighed for fleksibel ankomst- og afrejsedage. Rabat og dermed billige sommerhuse finder I altid med vores Last Minute sommerhusudlejning. Her er der op til 40 % at spare.

Aktiviteter og attraktioner i nærheden af Rørbæk Sø

Fra jeres lejede sommerhus ved Rørbæk Sø har I gode muligheder for udflugter til de mange seværdigheder i det midt- og sydjyske. Sammen med jeres børn kan I glæde jer til en tur til Givskud Safari Zoo og Løveparken. Her kommer i tæt på Afrikas vilde dyr. Øm Kloster Museum ved Ry, som ligger ca. 30 minutters kørsel fra Rørbæk Sø, er et klosterhistorisk museum med ruinpark, medicinhistorisk samling, urtegård og skeletsamling. Der er masser af sjov på Knudhule Minigolf i Ry, hvor I på en dejlig sommerdag kan nyde en runde minigolf på 18 hullers golfbanen. Tag en tur til det gamle mejeri i Hedegaard ved Ejstrupholm som er rammen om et spændende kreamikværksted, hvor keramikerne Nina Lund og Jean-Francois fremstiller flotte brugsting og kunstværker i ler. Hvad med en omgang fodboldgolf på Silkebog Fodboldgolfs bane i Them. Fodboldgolf stammer oprindeligt fra Sverige og spillet byder på en masse sjov og aktivitet. Tag også på cykeltur i Søhøjlandet. I kan leje cykler mange steder her i det midtjyske. En tur Ravnsø rundt, som er en cykelrute på 21 km, er en af de 12 skønne cykelture her i Søhøjlandet. Danmarks korteste, men smukkeste jernbane, veteranbanen Bryrup-Vrads, kører sin 5 km lange banestrækning forbi skove, søer og naturfredede områder, hvor I næsten kan plukke blomster undervejs. I kan også tage på en nostalgisk togrejse i det Midtjyske Søhøjland. Togrejsen går fra Ry til Laven, og undervejs kan I nyde den smukke natur i området. Tag på udflugt til Skjern Åens udspring i Koutrup Skoven få km sydøst for Rørbæk Sø, eller til Vester Palsgaard Skovmuseum, få km nord for Nørre Snede. Bestil jeres næste ferieophold i sommerhus hos sommerhusudlejning.com, og nyd naturen og attraktionerne tæt ved Rørbæk Sø.