Sommerhusudlejning.com
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Sommerhusudlejning Skyum

Tag familien med i sommerhus i hyggelige Skyum ved Limfjorden

Landsbyen Skyum er beliggende syd for Thisted i Thy, og byder på dejlige private feriehuse. Der er kun 20 km fra Vesterhavet, og endnu kortere til Limfjorden. Området her ved Dragstrup Vig er roligt og naturskønt, og henvender sig fortrinsvist til lystfiskere, golfere og andre naturelskere. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Skyum, så I nemt selv kan lave mad i jeres sommerhus. I Vildsund, 7 km mod nord, kan I også købe varer til jeres ferieophold, og i Thisted er der gode indkøbs- og shoppingmuligheder, samt museer, spisesteder og caféer. Området med private sommerhuse ligger få hundrede meter syd for landsbyen, og forenden af vejen Limfjordsvangen er der en typisk lille Limfjordsstrand. Når I er på naturferie her ved Dragstrup Vig, er der ikke langt til aktiviteter og seværdigheder i Thy og på Limfjordsøen Mors. Sydthy Golfklub ved Hurup Thy i sydvest, Trine´s Labyrint & Minigolf i vest, Sydthy Fiskeland i Hassing i vestlig retning, Midtthy Fiskepark ved Hørdum, Snedsted Kanoudlejning i nordvest, Nørhå Fiskepark i nord og Nationalpark Thy i vest, befinder sig alle indenfor ½ times kørsel fra Skyum.

Den uberørte natur omkring Skyum ved Limfjorden

Skyum er omgivet af Dragstrup Vig i syd og Vilsund i øst. Vest for landsbyen ligger den aflange Ovesø, mens Nationalpark Thy befinder sig i nordlig og vestlig retning. Thy og Limfjordslandet er oplagte mål for lystfiskere, som kan gøre en god fangst fra kysten, molerne eller Limfjordens bred. Desuden er der masser af fisk i nogle af de mange fiskesøer i området som for eksempel Ballerum Put & Take nord for Sennels, fiskesøen i Gøttrup, Sydthy Fiskeland i Hassing vest for Skyum, Midtthy Fiskepark ved Hørdum, Nørhå Fiskepark mod nord eller fiskesøen øst for Nr. Vorupør. Fra Hanstholm i nord og helt ned til Agger Tange i syd ligger Danmarks første Nationalpark i en bred stribe langs kysten og ned til Limfjorden. Nationalpark Thy består af mange søer, moser, vandløb, bøgeskov, klitplantager og fyrreskov. Det er et eldorado for natur- og fugleelskere. I byen Vilsund kan I opleve stemningen i den hyggelige lystbådehavn. Herfra kan I tage på sejltur på Limfjorden. Golfspillere har gode betingelser i Thy og kan benytte golfbanerne i Nystrup Plantage, i Sydthy Golfklub i Øster Hurup eller på Nordvestjysk Golfklub ved Thisted. Agger Tange mod vest er et spændende kystområde, hvor I kan se mange høfder som skal forhindre havet i at tage for store bidder af klitterne, der beskytter Limfjorden mod det barske Vesterhav. Vesterhav og Limfjord betyder natur, frisk luft, en rig flora og fauna, strande og fisk. Besøg naturområderne Fladesø og Ørum Sø som ligger sydvest for Skyum.

Billige sommerhuse ved Limfjorden

De private sommerhuse ved Skyum ligger i en smal stribe langs Limfjordsvangen og henimod en typisk Limfjordsstrand, kun få hundrede meter syd for landsbyen. De enkelte ferieboliger befinder sig på grønne parceller, som er omgivet af levende hegn. Gå efter ankomsten en lille tur i området for at lære stedet at kende, og I vil bliver overrasket over den fantastiske natur. I det nordlige Limfjordsområde er der private sommerhuse for enhver smag, hvor alle i familien kan få opfyldt deres ønsker. Det har sin helt egen charme, at de enkelte sommerhuse er individulet og personligt indrettet, da et sommerhus her er privatejet. Såvel i Skyum som i andre destinationer her ved Limfjorden, har der været fokus på, at højne kvaliteten af det enkelte sommerhus. Ikke mindst er mange feriehuse blevet energiforbedret, således de kan lejes hele året rundt, også uden en alt for stor el-regning. Den gode kvalitet kan I også se på, at et sommerhus har gode opholds-, sove- og badeforhold. Køkkenet er veludstyret til den beskrevne antal personer, og der er også tænkt på lejeredskaber til børnene. Om sommeren er det oplagt, at opholde sig på terrassen, og derfor har mange ejere af sommerhus, også prioriteret terrassen. Lystfiskerne kan her ved Limfjorden leje et billigt lystfiskerhus med udendørs renseplads og kummefryser gennem sommerhusudlejning.com. Her i Thy kan I holde ferie i et privat sommerhus meget fleksibelt. Det enkelte sommerhus kan lejes fra 2 til 28 dage, og udenfor sæsonen er der fleksible ankomst og afrejse. Et ophold i privat feriehus i Thy er om foråret, sommeren og efteråret den rene hyggeferie med golfspil, lystfiskeri, udforskning af oldtids- og molergrave og gåturelangs stranden. Om aftenen står den på god mad på grillen eller frisk fanget fisk samt hygge på terrassen. Leder I efter et billigt sommerhus, er der størst sansynlighed for rabat udenfor sommerperioden. Ellers kan I være heldige at få en god rabat med et Last Minute sommerhus i Skyum.

Seværdigheder i nærheden af Skyum ved Limfjorden

Skyum er kendt for sine oldtidsfund. Således findes der ikke mindre end 17 velbevarede gravhøje fra begyndelsen af bronzealderen i Skyum Bjerge. Gravhøjene er højtbeliggende, og 6 af disse er smukt beliggende på en række hen over en bakkekam. Oldtidskirkegården på Ydby Hede er Danmarks største samling af kæmpehøje. I Thyborøn ved Vesterhavet er der et museum der hedder Sneglehuset, som har Danmarks største samling flaskeskibe og snegle fra hele verden. Også Limfjordcentret og Jyllandsakvariet i Thyborøn er et besøg værd. Der er ikke ret langt til handelsbyen Thisted, hvor mange butikker, gallerier, restauranter og keramikværksteder indbyder til en shoppingtur. Besøg også Thisted Museum, Thisted Kirke og Thisted Bryghus. Fæstningsanlægget i Hanstholm Museumcenter var under den 2. Verdenkrig en del af Atlantikvolden, og der er over 50 velbevarede bunkeranlæg I kan se på. Besøg Limfjordscentret i Doverodde som er en 150 år gammel, men meget velbevaret købmandsgård. Her får I et autentisk indtryk af købmandsgårdens rolle i gamle dage. På 2. sal i bygningen er der skiftende udstillinger. Oplev den storslåede udsigt over landskabet fra den 37 m høje tidligere kornsilo i Doverodde. Hvis I gerne vil have lidt action, så er der mulighed for det i Thy Gokart Center nord for Thisted. I kan også komme højt til vejrs, med en klatreture på Klim Strand Campings klatrevæg og i Limfjordscentret i Hurup på Thy. Tag en tur til Naturreservatet Røgegård som ligger i et af landets smukkeste områder mellem Limfjorden og Vesterhavet. Der bliver arrangeret guidede rundture i parken, og I kan spise frokost eller nyde en forfriskning i restauranten. Så det er oplagt at tage hele familien med i sommerhus i Skyum, hvor der venter natur, oplevelser og billige sommerhuse.