Sommerhusudlejning.com
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Lær ferieområderne ved Nordjyllands østkyst at kende før I booker jeres private sommerhus.

Her finder I tips om og beskrivelser af udvalgte feriedestinationer på Nordjyllands østkyst. Læs informationerne og vælg det ferieområde, som passer bedst til jer. Bliv inspireret til forskellige udflugter i Nordjylland og glæd jer til jeres ferie i privat sommerhus. Østkysten byder specielt på mange billige sommerhuse, og vi kan anbefale vores Last Minute tilbud på østkysten.

Tilbring jeres ferie i den tidligere fiskerby Hou, hvor I kan finde ro og slappe af

Tilbring jeres ferie i den tidligere fiskerby Hou, hvor I kan finde ro og slappe af

Den lille by Hou er en idyllisk, gammel fiskerby i den nordøstlige del af Jylland. Hou ligger tæt ved Limfjorden. Dog er det længe siden, at Hou fungerede som fiskerby. Gennem de sidste år har Hou gennemgået en udvikling, og i dag vil en vandretur gennem byen føre jer gennem et charmerende miks af private hjem, sommerhus og gamle fiskerhuse.
Den lille by er omgivet af skov, hede og mose. Fjordens lave og rene vand samt den skønne, hvide sandstrand tiltrækker specielt unge familier til dette herlige hjørne af Danmark. Her kan børnene lege trygt og uforstyrret, uden at forældrene skal bekymre sig for meget. Det lave vand og de små bølger gør dette muligt.
Når I holder ferie i Hou, får I fred og ro. Et af Hous hyggelige sommerhuse danner det perfekte udgangspunkt for små udflugter i nærområdet. Den tidligere fiskerby er omgivet af en række stier, som egner sig fortrinligt til længere vandreture og cykelture. Er I på vandretur i den sydlige ende af byen, kan I se resterne af et fæstningsanlæg, som tidligere sikrede kysten mod fjendtlige angreb og beskyttede den danske flåde i krigen mod England i årene 1807-1814. Til dette formål blev to små kanoner opstillet, og de blev regelmæssigt anvendt i krigen. I dag er fæstningen dog kun en rekonstruktion af originalen, som er blevet opbygget efter ingeniørkorpsets tegninger.
Hou er også kendt som et kunstnerby, da mange kunstnere bor og arbejder i området. Gennem de sidste år har kunstnerne påtaget sig at vedligeholde den indtil for nyligt beboede gård Hugdrupgaard, der har en historie, som går helt tilbage til det 16. århundrede, og indrettet et kunstgalleri her. Og takket være en stor indsats fra kunstnernes side, er gården i dag et populært udflugtsmål, som tiltrækker mange turister.

Den børnevenlige strand ved Nordjyllands østkyst tiltrækker hvert år talrige feriegæster til Lyngså.

Den børnevenlige strand ved Nordjyllands østkyst tiltrækker hvert år talrige feriegæster til Lyngså.

En anden perle på Nordjyllands østkyst er den lille by Lyngså, som ligger lige ud for Læsø. Går jeres ferie til Lyngså, bør I medbringe jeres cykler. Gå ikke glip af en cykeltur gennem det idylliske, danske landskab rundt om den lille by. Lystfiskere og golfspillere har gode muligheder for at dyrke deres hobby i området omkring Lyngså. Lad jer betage af den enestående natur i Nordjylland og lær Danmark bedre at kende. I den sydlige del af den lille by kan I se en idyllisk murstenskirke fra 1902. En ferie i Lyngså er afslappende og uforstyrret.
Rundt omkring Lyngså ligger der mange sommerhuse, som især er meget populære blandt børnefamilier. Og standen i Lyngså må betegnes som en af de mest børnevenlige strande i hele landet. Den brede sandstrand med mange høje klitter, som sørger for masser af lune gryder, er ideel at tumle, lege og bade ved. Det lave og rolige vand er endnu et plus for børnevenligheden. Vandkvaliteten er der heller ikke noget at udsætte på, hvilket det blå flag vidner om. Det blå flag har i årevis vajet over stranden. Ved stranden i Lyngså kan I også være heldig at finde skatte som konkylier, snegle og endda rav.
Kun få kilometer fra Lyngså ligger Sæby. Gå på opdagelse i byen og nyd synet af den gamle bydel med de mange farverige bindingsværkshuse, som vidner om gamle dage. Her finder I gode indkøbsmuligheder, men også flere seværdigheder, som blandt andet vandmøllen ved Sæby Å fra det 17. århundrede eller den typiske, danske havn med fiskehandler, røgeri og iskiosk. Besøg også byens vartegn "Fruen fra Havet" ved havnen.

Nyd den vidunderlige havudsigt i Øster Hurup

Nyd den vidunderlige havudsigt i Øster Hurup

Nord for Hadsund og tæt ved Mariager Fjord ligger ferieområdet Øster Hurup. Næsten alle sommerhuse i dette område byder på udsigt over havet. Derudover kan I nyde de naturskønne omgivelser. Her kan I blandt andet stå på vandski, surfe, dykke eller fiske. Og lige i nærheden finder I ikke mindre end tre golfbaner. Den bilfri strand søger for uforstyrrede badeoplevelser.
Vil I prøve noget anderledes i jeres ferie? Så tag en tur til Randers Regnskov. Attraktionen består af tre kupler med dyr og planter fra regnskovene i Sydamerika, Asien og Afrika. Her skal man virkelig holde øjne og ører åbne, da regnskovens dyr bevæger sig frit omkring. I slangehuset kan I lære mere om slangernes spise- og sovevaner. Udenfor kan I besøge DanmarksParken med en stor naturlegeplads og danske bondegårdsdyr. En dagsudflugt til Randers Regnskov kan sagtens forbindes med en hyggelig picnic i DanmarksParken. Gå ikke glip af denne attraktion. Hvem ved, hvornår I kommer så tæt på regnskoven igen.
I det nærliggende Danmarks Saltcenter i Mariager kan I lade jer forkæle med en saltpeeling i wellness-afdelingen. Men det er ikke alt. Her kan I også lære mere om bearbejdningen af det vigtige råstof. I Saltbiografen kan I komme med på en rejse gennem verdens mest kendte saltminer. I laboratoriet kan I betragte saltkrystallerne gennem et mikroskop samt bestemme saltindholdet i flydende væsker. Under et besøg på Danmarks Saltcenter kan I lære rigtig meget om salt. Og tilsat lidt wellness, vil I mindes et besøg på saltcentret som en særdeles vellykket feriedag.

Søger I afveksling fra hverdagen – så prøv at holde ferie i rolige Helberskov

Søger I afveksling fra hverdagen – så prøv at holde ferie i rolige Helberskov

Den lille by Helberskov ligger tæt ved Hadsund og Mariager Fjord i den nordøstlige del af Jylland. Her tilbringer mange børnefamilier deres ferie. Landsbyen Helberskov er omgivet af skove og vidtstrakte marker. De velholdte bindingsværkshuse midt i landsbyen gør Helberskov til et usædvanligt ferieområde. Nogle af de gamle bondegårde her stammer helt tilbage fra det 18. århundrede. De naturskønne omgivelser indbyder til vandre- og cykelture. Med lidt held kan I få øje på nogle dyr, som for eksempel harer og rådyr, når I går tur i skoven.
Lær Danmark og landets historie bedre at kende ved at tage på udflugter i nærområdet. I nærheden af Hobro ligger vikingeborgen Fyrkat. Utroligt nok kan stedet forbindes med vikinger helt tilbage fra året 980. Vikingeborgen bestod tidligere af 16 langhuse og var omgivet af en høj mur. Lær mere om vikingernes liv her. I vikingecentret, som også indeholder en museumsbutik, kan I blandt andet iføre jer vikingernes tøj eller prøve at skyde med bue og pil.
Visborggård Slot er også et populært udflugtsmål. Her kan I se Danmarks eneste renæssancepark. En anden oplevelse for både store og små er Cirkusparken Solbjerg i Bælum. Her kan I se en cirkusforestilling hver eneste dag. Desuden kan børnene øve sig i klatring, ridning og baglænsløb. En mini-zoo vækker også begejstring hos de små. Sulten kan også stilles her – uanset om det drejer sig om middagsmad eller kaffe og kage.
Ro, afveksling og natur kendetegner Helberskov og dens omgivelser. Oplev området til fods eller på cykel. Når I vælger at holder ferie i et af de dejlige sommerhuse i dette område, kan I glemme hverdagen, se noget nyt og bare slappe af.

Andre feriemål på Nordjyllands østkyst

  • Bisnap, Hals: Gennem årene er flere og flere sandbanker blevet bygget op i lagunen ud for Bisnap. Hvis I er heldige, kan I finde jeres egen lille badeø.
  • Egense: Lige syd for Egense ligger det fredede naturområde Lille Vildmose. Området er en stor attraktion, da I her kan opleve Europas eneste højmose.
  • Bratten: Tæt ved Frederikshavn ligger det lille ferieområde Bratten. Her finder I masser af skønne billige sommerhuse til leje, og nær området kan I besøge Nordeuropas eneste palmestrand – Palmestranden 9900. Spil beachvolley og hyg jer under palmerne her.