Sommerhusudlejning.com
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Sommerhusudlejning Mariager

Den idylliske lille købstad Mariager er kendt som 'Rosernes By' og er en af Danmarks bedst bevarede byer.

Mariager ligger ud til Mariager Fjord, nord for Randers. Den hyggelig by er kendt for fjorden, sine roser, gamle skæve bindingsværkshuse og brostensbelagte gader. Her oser af romantik og idyl. I byens lystbådehavn er der ligeledes en hyggelig atmosfære. Der er spændende museer, gode indkøbsmuligheder og flere spisesteder i Mariager, som er omgivet af dejlige naturområder, fortidsminder og seværdigheder for hele familien.

- Mariager

Den mere end 600 år gamle by er kendt for sine smukke roser, og disse kan opleves ved en gåtur rundt i Mariager.
Bymuseet, Mariager Museum, er indrettet i en gammel smuk købmandsgård fra 1700-tallet. Her kan I bl.a. opleve købmandsbutik, barberstue, rokokostuer, køkken, smedie, værksteder samt udstillinger med effekter fra forskellige tidsaldre. Galleri Vognporten, som er en del af Mariager Museum, viser skiftende kunstudstillinger. I Klosterhaven bag museet vokser urter og lægplanter som i fortiden.
Oplev saltets magi på Danmarks Saltcenter, som er Skandinaviens eneste turistattraktion med råstoffet salt som tema. I 'Sydehytten' får I indblik i fremgangsmåden af saltudvikling.
Mariager har en stor, smuk og hvidkalket klosterkirke i 2 etager.
Det kuperede terræn omkring Hohøj og i det nærliggende Alstrup rummer en række enestående og varierede kulturminder fra både oldtid, middelalder og historisk tid.