Sommerhusudlejning.com
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Sommerhusudlejning Ajstrup, Hadsund

Ajstrup på jyllands østkyst byder på billige sommerhuse og flot natur

Ajstrup ligger på jyllands østkyst ca. 5 km syd for Hadsund. Her finder I flot natur og skønne feriebolige, og så er der kun ca. 1 km fra Mariager Fjord. Det er ikke kun gæster i sommerhus, som syntes kysten ved Ajstrup er attraktiv. Kysten er fredet og mange fugle holder til her. Det rolige og meget naturskønne område er ideelt for naturelskere og fugleentusiaster, da Ajstrup er omgivet af skov og marker. Området med private sommerhuse befinder sig ca. 600 meter sydøst for landsbyen, i den nordlige del af Trudsholm Plantage. Der er ikke nogen strand i nærheden af Ajstrup, men hvis I gerne vil opleve en rigtig badestrand med det hele, så skal I køre de ca. 25 km i nordøstlig retning til badebyen Øster Hurup. Kun 5 km fra Ajstrup ligger Hadsund, som byder på maritim stemning med marinaen. Desuden finder I museum, gågade, gode indkøbsmuligheder og flere spisesteder. Der er gode shoppingmuligheder i Hobro, ca. 35 km mod vest, og i Aalborg, som ligger 60 km i nordlig retning, har I meget gode indkøbs- og shoppingmuligheder i Aalborg Syd og på flere gågader i centrum, samt muligheder for museumsbesøg. Når I bor i privat sommerhus ved Hadsund, er I tæt ved det hele. Cirkusmuseet i nordvest, Bælum Mølle i nord, Vikingecenter Fyrkat ved Hobro, Auning Miniseum ved Mariager, Udbyhøj Færge i syd og Mariager – Handest Museumsbanen ved Mariager Havn, befinder sig alle indenfor 30 minutters kørsel fra Ajstrup.

Nyd den dejlige natur med masser af dyreliv ved Ajstrup

Ajstrup ved Hadsund er omgivet af Trudsholm Plantage i syd og Ajstrup Bugt i øst. Nord for Landsbyen ligger Havkær Skov, mens Visborg Dal med Mariager Golf ligger i vestlig retning. Området nord for Mariager Fjord består af klitter, kuperet hedelandskab og en del skove. Hele Mariager Fjord er et fantastisk smukt naturområde. Mange steder omkring fjorden vil I finde oldtidshøje, som viser at vores forfædre også var glade for området. På nordsiden af Mariager Fjord ligger Havnø Mølle, som er Nordjyllands ældste bevarede vindmølle. Fra den stråtækte mølle har I en usædvanlig flot udsigt over fjorden. Willestrup Barokhave fra 1750 ved godset Willestrup, ca. 15 nordøst for Hadsund, er en smuk herregårdshave med fontæner, roser og løgplanter. Willestrup Å snor sig gennem haven. "Bjerget" i Helberskov, som ligger ved udmundingen af Mariager Fjord. Tæt på finder I en morænebakke, hvorfra I har en fantastisk udsigt over hele området. Her lå der under 2. verdenskrig et tysk kystbatteri. Ved Udbyhøj findes et historisk skanseanlæg fra Englandskrigen i begyndelsen af 1800-tallet. Anlægget er beliggende i et smukt landskab og der er gratis adgang. Lystfiskere har gode fiskemuligheder fra kystområderne eller fiskesøerne mellem Mariagerfjord og Randersfjord. I Randers Fjord ved Voer, hvor Fjordcentret ligger, er der gode betingelser for sildefiskeri. I hele Fjorden går lystfiskerne desuden efter ferskvandsfisk, som for eksempel aborrer. Der er gode betingelser for golfere, fordi Mariager Golf og Hobro Golfklub ligger lige vest for ferieområdet. "Malolorca" er det uofficielle navn for den 1400 meter lange strandø ud for Als i Mariager Fjord. Den lille Ø har en fin sandstrand, som er perfekt for de mange badegæster, der bor i sommerhus.

Lej sommerhus i nærheden af Hadsund på østkysten

De private feieboliger ved Ajstrup befinder sig i et 500 meter bredt område kun få hundrede meter sydøst for landsbyen, i den nordlige del af Trudsholm Plantage. Derfor ligger de enkelte feriehuse på delvis åbne naturgrunde med mange træer. Når I kommer fra Ajstrup og kører gennem skoven ad Dalsmindevej, så tager det ikke langt tid før I får øje på ”jeres” sommerhus. Nyd stemningen, når I begynder at pakke ud. Gå en lille tur i området, lyt til vinden i trætoppene og hør fuglene synge. I ferieområdet syd for Hadsund og Mariager Fjord er der et stort udvalg af private sommerhuse. Specielt finder I mange billige sommerhuse i området. Selvom det er et billigt sommerhus, er der ikke slækket på kvaliteten, og alle sommerhuse er veludstyrede. Ejerne har som regel indrettet deres sommerhus ved Mariager Fjord med komfortable møbler, rigeligt køkkenudstyr og havemøbler. Mange har gennem de seneste år moderniseret deres sommerhus og udstyret dem med fladskærms-tv og internet. I møder feriehuse som er lyse og moderne, og der er oftest opført i træ, således de falder godt ind i naturen. mange sommerhus er nu også energivenlige, hvilket giver lavere forbrugsregning udenfor sommerperioden. Sommerhusudlejning.com er kendt for sine mange gode feriehuse, som I kan leje til en billig pris. Især udenfor højsæsonen er de private sommerhuse ekstra billig. Vælg derfor en 2-ugers Sparferie på et tidspunkt udenfor hovedsæsonen og få de 3 af dagene gratis. De fleste lejer sommerhus i 1 uge, men det er også populært, at leje et privat sommerhus i en miniferie. Enten et par dage i hverdagen, eller måske i weekenden. Billige sommerhuse i Ajstrup kan I finde året rundt, hvis I finder et Last Minute sommerhus, hvor der er 10-30 % rabat.

Aktiviteter og attraktioner tæt ved Ajstrup

Når I har valgt et sommerhus i Ajstrup, er det helt naturligt, at besøge det hyggelige Galleri Hanehøj i Ajstrup, som udstiller malerier og smykker. Ejerne af galleriet har selv kreeret billeder og smykker. Er I interessert i egnens historie, skal I besøge Hadsund Egns Museum Rosendal. Museet er beliggende i smukke omgivelser og her får I en interessant historie om tiden fra Renæssancen og indtil det industrielle boom. Ved Visborggård Slot kan I besøge den smukke renæssancehave, som er åben for offentligheden. I den flotte have ved Visborggård Slot ligger Kong Christian X hvide vallak begravet under en gravhøj. Hos Mariager Saltcenter kan I opleve saltets magi. Saltcentret er Skandinaviens eneste turistattraktion med råstoffet salt som tema. Under Klosterkælderen i Mariager er der en del kældervælvinger fra byens begyndelse i det 16. århundrede. Tag en tur med Veteranbanen, som går fra havnen i Mariager til Handest. Ved Mariager Fjord ligger Havnø Mølle, som er Nordjyllands ældste bevarede vindmølle. Fra den stråtækte mølle har I en usædvanlig flot udsigt over fjorden. I Hobro kan I gå på Gasmuseet, Museet for Danske Lystfartøjer, Hobro Museum og Vikingecenter Fyrkat. Hobro Museum er et kulturhistorisk lokalmuseum og ligger i byens ældste hus fra 1821. På Vikingecenter Fyrkat ved Mariager Fjord findes der aktiviteter og seværdigheder, der fører jer tilbage i tiden og illustrerer livet på datidens største vikingeborg. Hvis I gerne vil besøge seværdigheder af kulturel art, så kan vi anbefale Skanserne ved Udbyhøj. Markedsdage, vandfestival, musikoplevelser, kunstudstillinger, loppemarkeder og foredragsrækker er nogle af de mange aktiviteter i kan opleve i Hadsund. Als Hjemstavnsmuseum viser møbler og indretninger fra det 17. og det 18. århundrede. Tag på udflugt til Lille Vildmosecentret i nordøstlig retning sammen med jeres børn og oplev en spændende dag med guidede ture gennem mosen. Hold ferie i sommerhus i et par uger på den nordjyske østkyst, og få masser af seværdigheder og store naturoplevelser.