Sommerhusudlejning.com
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Sommerhusudlejning Als Odde

Als Odde er et fredeligt område ved hav og fjord - ideelt for naturelskere

Als Odde ligger på den nordlige kyst ved udmundingen af Mariager Fjord. Landsbyen Helberskov tæt ved Als Odde er et velbevaret landsbymiljø med gadekær, gårde og bindingsværkshuse fra omkring 1700 og 1800-tallet. Byen ligger i nærheden af morænebakken Bjerget, som er 24 m højt, og er omgivet af flade strandenge med et rigt fugleliv. Lige ud for østkysten ligger sandbanken Malolorca, som er meget populært hos badegæsterne. Der er en lille lystbådehavn ud til Mariager Fjord. Herfra er der gode muligheder for at sejle med kano. Der er en købmand i Helberskov, hvor I kan købe ind til jeres ophold i sommerhus. Byen Als ligger kun 6 km nord for jeres sommerhus på Als Odde. Området Als Odde befinder sig ca. 12 km syd for den populære ferieby Øster Hurup med dejlige strande, diverse aktivitets- og indkøbsmuligheder samt mange spisesteder. I Hobro, som ligger i vestlig retning, er der desuden gode muligheder for shopping og besøg af museer. Fra Als Odde er der ikke langt til aktiviteter og seværdigheder i Nordjylland. Havnø Mølle i vest, Bælum Mølle i nordvest, Lille Vildmosecentret i nordlig retning, Rebild Bakker i nordvest, Arden Svømmehal i vest og Cirkusmuseet i Arden befinder sig alle kun 30 minutters kørsel fra jeres lejede sommerhus på Als Odde.

Naturoplevelser omkring Als Odde

Als Odde er omgivet af Mariager Fjord i syd og Kattegat i øst. Nord for området ligger Lille Vildmose, mens skoven Vester Lovnkær befinder sig vest for Als Odde. Willestrup Barokhave fra 1750 ved godset Willestrup er en smuk herregårdshave med fontæner, roser og løgplanter. Willestrup Å snor sig gennem haven. Området nord for Mariager Fjord består af klitter, kuperet hedelandskab og en del skove. Als Odde nogle få hundrede meter syd for Helberskov er et flot naturområde med en lille lystbådehavn og Café Odden. Hele området er præget af billige sommerhuse. Her emmer det ligefremt af ferie. På et ferieophold i sommerhus i dette område kan man simpelthen ikke undgå at slappe af. "Bjerget" i Helberskov som ligger ved udmundingen af Mariager Fjord i Kattegat er en morænebakke, hvorfra I har en fantastisk udsigt over hele området. Her lå der under 2. verdenskrig et tysk kystbatteri. I Dokkedal nord for Øster Hurup løfter morænebakken Mulbjerge sig helt op til en højde af 40 meter. Fra toppen har I en fantastisk udsigt over Lille Vildmose og Aalborg Bugten. Hele Mariager Fjord er et fantastisk smukt naturområde. Mange steder omkring fjorden vil I finde oldtidshøje, som viser at vores forfædre også var glade for området. Rosernes by Mariager har mange velbevarede huse med bindingsværk i de små brostenbelagte gader.

Lej billigt sommerhus ved Als Odde hos sommerhusudlejning.com

De mange billige ferieboliger på Als Odde ligger i et ca. 1 km bredt område langs Kattegatkysten med flade strandenge og et rigt fugleliv. Alle sommerhuse ligger midt i plantageområdet og der er derfor mange træer på parcellerne, som give læ mod vinden og solen. Når I kommer fra Helberskov forbi Bjerget på venstre side og fortsætter mod Als Odde for første gang, kan I glæde jer til at møde et indbydende sommerhus og fordi de fleste af dem her i området er energivenlige, er I med til at beskytte naturen og holder samtidig jeres energiudgifter nede. Når I har pakket ud, skal I prøve at gå en lille tur i området og nyde lyden af vinden i trætoppene og fuglene på strandengene. Ejerne har som regel indrettet deres sommerhuse på Als Odde med komfortable møbler, billeder, køkkenudstyr og evt. havemøbler på terrassen. Mange har gennem de seneste år moderniseret deres sommerhuse og udstyret dem med fladskærms-tv, internet og evt. anden multimedie. Udvalget af feriehuse er stort og varieret. Mange feriegæster lejer et billigt sommerhus her i området ved Als Odde gennem sommerhusudlejning.com som udgangspunkt for udflugter til de mange seværdigheder i Nordjylland. Andre igen ønsker bare at opleve den smukke natur, gå på fisketure, spille golf eller nyde en afslappende badeferie. Sommerhusudlejning.com er kendt for sine mange gode sommerhuse, som I kan leje til en billig pris, på alle årstider. Især udenfor højsæsonen er de private sommerhuse ekstra billig. Vælg derfor en 2-ugers Sparferie på et tidspunkt udenfor hovedsæsonen og opnå 3 gratis dage. Lejer I 3 uger, får i en ekstra gratis dag. En ferie i det nordøstjyske er en spændende oplevelse over hele året, og hvis I er rejseklar og på udkig efter et billigt sommerhus i området, så skal I holde øje med vores Last Minute sommerhusudlejning.

Aktiviteter og attraktioner i nærheden af Als Odde

Ved Mariager Fjord ligger Havnø Mølle, som er Nordjyllands ældste bevarede vindmølle. Fra den stråtækte mølle har I en usædvanlig flot udsigt over fjorden. Als Hjemstavnsmuseum er indrettet i et stråtækt bindingsværkshus, og viser et stuehus fra 1750-1830 med inventar. I Hobro kan I gå på Gasmuseet, Museet for Danske Lystfartøjer, Hobro Museum og Vikingecenter Fyrkat. I den flotte have ved Visborggård Slot ligger Kong Christian X hvide vallak begravet under en gravhøj. Hadsund Egns Museum ligger i smukke omgivelser og rummer udstillinger, der fortæller om egnens historie. Oplev også det nye Mariager Saltcenter, som er det første oplevelsescenter i Danmark med temaet salt. Under Klosterkælderen i Mariager befinder en del kældervælvinger fra byens begyndelse i det 16. århundrede sig. Tag en tur med Veteranbanen, som går fra havnen i Mariager til Handest. Men også Auning Miniseum, Kongehøjen ved Voldstedlund, Cirkusmuseet ved Rold Skov, Spillemands- Jagt og Skovbrugsmuseet ved Skørping og Hobro Minizoo er et besøg værd. De velholdte godser Ravnborg, Wiffertsholm, Porsgården og Fredenslund ligger alle i smukke omgivelser. Til en afveksling kunne I tage en tur til Aalborg. Her vil børnene glæde sig til et besøg i Aalborg Zoo. I Aalborg er der en del museer som for eksempel Marinemuseet, der ligger øst for jernbanebroen. Der er også flere gågader med mange butikker og caféer, hvor I kan nyde en shoppingtur. I Aalborg Syd finder I et stort indkøbscenter samt andre store forretninger. Der er også Musikkens Hus, Aalborghus Slot, Vandteknisk Museum, Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum, Nordjysk Spejdermuseum, Leos Legeland og Aalborg Kunstmuseum som I kan besøge. Om I foretrækker aktivieteter for voksne og børn, eller den fredelige natur, er et sommerhus ved Als Odde, det perfekte valg til årets ferie i Danmark.