Sommerhusudlejning.com
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Sommerhusudlejning Stenbjerg

Stenbjerg er et gammelt, fredeligt fiskerleje, som er smukt omgivet af Vesterhavet og storslåede plantageområder.

Stenbjerg er det fredfyldte alternativ til det mere livlige Vorupør. Den hyggelige by er afskærmet mod vind og vejr af klitterne bag den fredede 'Stenbjerg Landingsplads', hvorfra der tidligere blev drevet erhvervsfiskeri. Atmosfæren omkring landingspladsen med de små hvide redskabsskure, redningshuset, spilhuset og de gamle fiskerhuse er idyllisk og livlig. Her er det også muligt at købe friskfangede fisk af de lokale fiskere. Stenbjergs vartegn er 'Sømærket', som er højt placeret på en klit.
Der kan købes dagligvarer i Stenbjerg, og I kan bl.a. spise på byens kro. Den nærmeste større by er Thisted, som ligger 27 km mod nordøst.
Her finder I ro, charme, frisk havluft og rekreative, grønne omgivelser. Området byder på gode muligheder for at bade, fiske og vandre i den enestående natur. Stenbjerg er et ideelt feriested for kunstnere og naturelskere.

- Stenbjerg

Stenbjergs tidligere redningshus er i dag indrettet med et lille museum, der fortæller om stationens historie og funktion. I et af fiskerhusene kan I se lille udstilling om fiskerlejets historie.
I Vorupør trækkes fiskerkutterne stadig op på landingspladsen på stranden hver dag efter brug - en meget gammel tradition, som er er bevaret. Fra den 350 m lange læmole har I mulighed for at opleve aktiviteterne på tæt hold (5 km).
I Nordsøakvariet i Vorupør kan I opleve fisk og havdyr, som er fanget af de lokale fiskerne. Vorupør Museum er indrettet i det gamle bådeværft, der har bygget skibe til kystens fiskere, og viser den historiske baggrund for Vorupør og kystbefolkningens specielle levevis.
'Svankjær lille Savværk' viser en udstilling af danske papirklip, som dog er udskåret i træ. Se resultaterne af et tidskrævende og præcist udført stykke arbejde og køb evt. et eksemplar med hjem (10 km).

 
  •  Kategori

   ?

    

   Stenbjerg Sommerhus, Stenbjerg

   Reg.nr.: 17-2515

   2000 m til vandet

   Sovepladser: 6

   Soverum: 3