Sommerhusudlejning.com
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Sommerhusudlejning Årgab

Aargab har Nordsøen mod vest og Ringkøbing Fjord mod øst

Fine hvide sandstrande med høje klitter og Vesterhavets bølger mod vest og den rolige Ringkøbing Fjord i øst. Dette er den bedste måde at beskrive ferieområdet Årgab på. Årgab er et populært rejsemål for dem, der vælger sommerhusudlejning ved Vesterhavet. I feriebyen Årgab er der et surfcenter og et badeland samt en fiskesø. Der er også mulighed for at spille tennis, minigolf og beachvolley. I købmandsbutikken i Årgab kan I købe ind til jeres private sommerhus, men i nabobyen Hvide Sande møder I meget gode indkøbsmuligheder. Nogle af varetegnene i Årgab er de gamle sømærker, som gav søfolkene muligheden for at orientere sig foran kysten. Fiskerihavnen Hvide Sande ligger kun ca. 5 km fra Årgab. Her er der foruden supermarked også nogle restauranter, caféer og små butikker.

Naturen i Årgab

17 høfder af granit forhindrer at Vesterhavets bølger gnaver af denne smalle kyst. Afstanden til Hvide Sande er ikke større end, at man kan gå derhen. Ringkøbing Fjordens rolige og lave vandforhold er det perfekte sted for de små børn. Ornitologer og andre fugleelskere er helt vilde med det store fuglereservat Tipperne, som ligger i den sydlige del af Ringkøbing fjord. Her er der også en del fugletårne, hvorfra I kan observere det spændende fugleliv. Også Nissum Fjord nord for Ringkøbing Fjord og de omkringliggende arealer er udlagt som fuglereservat med en rig flora og fauna. Området ligger lige på trækfuglenes trækrute mellem det nordlige Skandinavien og Middelhavet. Skærsø som ligger ved Vejen, er et naturskønt fredet område med løvskov og hedeområde. Søen har tidligere været en lobeliesø og er i dag det man kalder en hedesø. Når man bor i sommerhus, skal man også besøge Løvbakke Naturcenter samt Løvbakke Skov, som er et meget smukt naturområde ved Gullestrup nord for Herning. I Løvbakkerne er der friluftsfaciliteter og en udstilling om Skovens Hemmelighed.

Sommerhuse og sommerhusudlejning

Sommerhusområdet i Årgab ligger på Holmsland Klit ved det smalleste sted. Af denne grund er der kun korte afstande fra alle sommerhuse til stranden. Vores sommerhuse kan være meget forskellige, da de er ejet af private. Ofte er det bindingsværkshuse med stråtag eller træhuse. Andre sommerhuse er igen mere moderne og bygget i mursten. Et almindeligt sommerhus er opdelt i stue, køkken, bad og soveværelse, hvilket også gælder de helt billige sommerhuse. De enkelte sommerhuse er altid møbleret, og har det nødvendige udstyr og inventar. Mange af disse private sommerhuse ved Årgab har en smuk beliggenhed bag de høje klitter, hvilket ikke kun gælder vores luksus sommerhuse. Når man er på ferie i privat sommerhus ved Årgab, skal man om aften gå en tur til stranden eller op på klitterne for at se de fantastiske solnedgange her ved Vesterhavet. Tjek vores Last Minute sommerhusudlejning, hvor I ofte kan finde et billigt sommerhus i Årgab.

Aktiviteter og attraktioner

Den travle fiskerihavn Hvide Sande er den 5. største i Danmark, og hvis man gerne vil se hvordan fiskene når fra havet og på jeres tallerken i restauranten, så skal I besøge Museet Fiskernes Hus i Hvide Sande. Ved havnen bliver der om sommeren gennemført fiskeriauktioner for turister. Fra den 38 meter høje Nr. Lyngby Fyr har I en fantastisk udsigt over feriebyerne Årgab, Hvide Sande, Søndervig samt Vesterhavet og Ringkøbing Fjord. Besøg Daugbjerg Minilandsby, som er en nøjagtig kopi af Daugbjerg by, som den så ud før den blev ødelangt i en storbrand i år 1791. Opførelsen af Daugbjerg Minilandsby stod på i 13 år fra 1994 til 2007. Oplev områdets kultur på Skive Museum, hvor der er udstillet mange spændende fund som for eksempel Daugbjergmanden med hans skindkappe og et stort fund af ravperler samt et fornemt bronzesværd. Også børnemuseet Gadespejlet her på stedet er en spændende oplevelse for jeres børn. Når I bor i et sommerhus fra sommerhusudlejning.com ved Årgab, skal I besøge Nymindegab Redningsbådsmuseum, som meget passende er blevet indrettet i den gamle redningsstation, der har været brugt helt frem til 1975. Udstillingen på museet viser redningsvæsenets historie og alt det materiel der blev anvendt til redningen af de nødstedte på havet foran kysten. Sommerhusudlejning i Årgab er ferie tæt på vand og oplevelser.