Sommerhusudlejning.com
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Sommerhusudlejning Ballum

Ballum i Sønderjylland er et barskt, men rigt og enestående naturlandskab

Marsklandsbyen Ballum er beliggende i Sønderjyllands sydvestligste hjørne, ved Vadehavets forunderlige natur, mellem Tønder og Ribe. Det er ideelt til sommerhusudlejning, og det perfekte feriested for fuglekendere, lystfiskere og naturelskere. Området er et roligt feriested, som ligger tæt ved seværdigheder og dæmningen, der fører over til Vadehavsøen Rømø. Ballum består af 7 små, hyggelige landsbyer som bl.a. Østerende-Ballum, Vesterende-Ballum, Husum-Ballum, Buntje-Ballum, Rejsby-Ballum, og her finder I muligheder for indkøb til jeres sommerhus samt et par spisesteder. I Bredebro mod øst og Skærbæk i nord har I rigtig gode indkøbsmuligheder. Ved Buntje-Ballum er der en fin lille sandstrand med store sten. I skal dog lige henover diget for at nå til stranden. De enkelte private sommerhuse ligger spredt omkring i de små landsbyer, som alle hedder noget med Ballum. Fra diget har I en flot udsigt over vadehavet til Havneby på Rømøs sydkyst. Ballum ligger ca. 15 km nordøst for Bredebro og 18 km syd for Skærbæk. Det tager kun 30 minutter at køre til Lakolk på Rømø og en af Europas bedste sandstrande. De op til 3 km brede sandstrande præger den vestlige del af øen, og bliver hver sommer besøgt af tusindvis af vindsurfere, strandsejlere, kitesurfere og badegæster med drager, hunde og børn.

Naturen omkring Ballum i Sønderjylland

Ferieområdet Ballum er omgivet af Ferieøen Rømø med byen Havneby i vest og Lovrup Skov i øst. Mod syd ligger Kogsbøl Mose og i nordlig retning ligger strandengene ved dæmningen mod Rømø med de mange får. Det er en meget smuk tur at køre over dæmningen for at komme til øen. I kommer forbi store flokke af får på venstre side og I kan observere mange vadehavsfugle på højre side. I området omkring Rømøs vadehavsside som er et kuperet klitlandskab, hedelandskab og enkelte træer, skal I nyde det rige dyre- og fugleliv, den jodholdige friske havluft og den særlige stemning ved vadehavet. Enghave Dyre- og Naturpark er en særlig spændende oplevelse for mindre børn. Når I bor i sommerhus i Ballum, skal I tage på udflugt til den smukke ø Fanø. For at komme til Ferieøen Fanø skal I tage med bilfærgen fra Esbjerg Havn, og turen tager kun få minutter. På Fanø skal I gå en tur til udsigtspunktet Kikkebjerg, hvorfra I har en fantastisk udsigt over Nordby og feriehusområdet samt vadehavet mellem Fanø og Esbjerg. Den bedste måde at udforske øen Fanø på er med cykel. Overalt på øen er der gode cykelstier som fører jer gennem skovområder, over klitterne, gennem hedelandskab og forbi små søer.

Private sommerhuse i Ballum

Et typisk sommerhus i området ved ballum ligger på grønne sommerhusgrunde og omgivet af det maleriske grønne landskab. Turister fra ind- og udlandet kommer til området og lejer et privat sommerhus gennem sommerhusudlejning.com, for at opleve blandt andet Sort Sol, hvor op til 50.000 fugle danner hver morgen og aften danner fantastiske formationer. I kan billigt leje et sommerhus 2-3 dage med rengøring inkluderet, eller snuppe 1 uge eller 2. Hvis I vælger en 2-ugers Sparferie hos sommerhusudlejning.com udenfor hovedsæsonen, kan I opnå mere end 25 % i rabat. Næsten alle private sommerhuse er indrettet efter ejerens smag med møbler, hårde hvidevarer og diverse pynt. Efter at mange sommerhuse er blevet renoveret, fremstår en feriebolig i Ballum ofte lyst og velindrettet med f.eks. fladskærms-tv og internet. Mange hundeejere vælger at tage deres hund med på ferie i privat sommerhus og lejer gennem sommerhusudlejning.com et hus som har en lukket terrasse eller en lukket have. Skulle I være rejseklar, anbefaler vi, at I ser på vores Last Minute tilbud, hvor I blandt andet kan finde et luskus sommerhus med spa og sauna til en billig leje, også om sommeren.

Seværdigheder omkring Ballum i Sønderjylland

Bevæg dig ind i jernalderens verden i Hjemsted Oldtidspark ved Skærbæk. Centret som ligger ca. 12 km fra jeres sommerhus i Ballum, rummer bl.a. et museum, en jernaldergård, grave og underjordiske gange. Højer Mølle- og Marskmuseum har til huse i Danmarks største hollandske mølle, 19 km fra Ballum, og viser en udstilling om stormflod og livet i marsken. Besøg Ferieøen Rømø med Europas bredeste sandstrande med dejligt badevand. Det tager kun 30 minutter at køre fra Ballum til feriestedet Lakolk på Rømø. I kan også tage på en dagstur til den tyske grænse, som ligger ca. 25 km fra Ballum. Den gamle middelalder- og renæssance slotskirke i Møgeltønder og slotsparken omkring Schackenborg er også et besøg værd. Der er fra jeres sommerhus i Ballum kun 25 km til Møgeltønder. Oplev Mandø, som er den mindste af Vadehavsøerne, og den er unik på mange måder. Et havdige og en klitrække beskytter denne lille ø og dens få indbyggere mod tidevandet og den sommetider kraftige vestenvind. Den eneste forbindelse fra fastlandet til øen er en ebbevej, som er markeret med riskoste. Hvert år er der i 2 uger i begyndelsen af juni Vadehavs Lammefestival på ferieøen Rømø. I juli og august kan I opleve sommerunderholdning i byparken i Esbjerg. Lej sommerhus i naturskønne Ballum i Sønderjylland.