Sommerhusudlejning.com
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Sommerhusudlejning Stauning

I Stauning finder I skønne sommerhuse, fred og ro samt en dejlig natur

Landsbyen Stauning ligger omgivet af hedelandskab og skove lige ved Ringkøbing Fjord, kun få km fra købstaden Ringkøbing. Her finder I flere aktørere indenfor sommerhusudlejning, fred og ro samt en lille hyggelig fiskerihavn med fjordfiskernes både. Havnen er omgivet af små fiskerhuse og en restaurant på venstre side af Strandvejen. Inde i havnen er der en bemærkelsesværdig fiskesø. I Stauning by er der en købmandsforretning, hvor I kan købe ind til jeres private sommerhus, men kun 10 km fra Stauning ligger Skjern, hvor I finder mange indkøbsmuligheder og flere gode spisesteder. Stauning er et populært udflugtsmål for indbyggerne af byerne Skjern, Ringkøbing og Lem.

Naturen omkring Stauning i Vestjylland

Syd for havnen ligger der et stort vådområde samt de markante diger. Danmarks Flymuseum ligger et par km mod nordvest og i nordlig retning befinder sig Dejbjerg Plantage, som indbyder til spadsereture. Ellers er der en del landbrugsjord omkring Stauning. Syd for vejen mellem Lem Stationsby og Hanning ligger den ca. 120 ha store Dejbjerg Hede, som er et fredet område. Både Dejbjerg Hede og Dejbjerg Pantage har et godt stisystem, som fører jer gennem det smukke landskab. Også naturområdet Skjern Enge som ligger mellem Skjern og Tarm, hvor Skjern Å snor sig igennem landskabet på sin vej til Ringkøbing Fjord, er et besøg værd. Det er et smukt naturområde på 2200 ha, der overvejende består af enge, vådområder, Hestholm Sø, Skjern Å og Omme Å. Når I er på ferie i sommerhus ved Stauning, skal I tage en tur til Bork Havn Strand, som er både surfstrand og en god badestrand for familier med børn på grund af den lave vandstand. Til dem der gerne vil lære at surfe, er der en surfskole på Bork Nordstrand.

Sommerhuse og sommerhusudlejning

Stauning har et større område med private sommerhuse, hvor I finder mange flotte og billige sommerhuse med en god beliggenhed, som bliver lejet ud gennem sommerhusudlejning.com. Når I fra landevejen kører ad Strandvejen mod havnen, ligger de enkelte sommerhuse til højre og venstre for jer. Der ligger også nogle sommerhuse til venstre for havnen. Her har I muligheden for at leje et billigt privat sommerhus ugevis eller som miniferie. Private sommerhuse i Danmark er som regel indrettet efter ejerens smag og inddelt i stue, køkken, soveværelse og bad, samt evt. ekstraværelse. Mange af disse sommerhuse har også en brændeovn, som giver ekstra hygge på en kølig forårs- eller efterårsaften. Nogle sommerhuse har legeredskaber, som gyngestativ eller sandkasse. I de lidt dyrere luksus sommerhuse er der ofte en sauna, spa, pool, trådløst internet og hobbyrum. Her i Stauning finder I lige det rigtige sommerhus til jeres behov og smag.

Aktiviteter og attraktioner

Udenfor byen Stauning, mod nord, ligger Danmarks Flymuseum på den internationale Flyveplads Stauning Airport. Flyvepladsen har en asfaltbane på hele 1570 meter. Danmarks Flymuseum er et flyvende museum, hvor I kan se over 40 veteranfly fra Danmark og udlandet. Golfere kan prøve deres Handicap på Dejbjerg Golfklubs 18-huls bane. Det kan godt svare sig at besøge Ringkøbing-Skjern Museum i Bundsbæk. Men også de mange gallerier og kunsthåndværksteder i området er et besøg værd. Hvert år i august danner Stauning Havn rammen om Ringkøbing Jazzfestival. Den sydlige del af Ringkøbing Fjord med naturreservaterne Tipperne og Skjern Å er et eldorado for lystfiskere, ornitologer og lystsejlere. På grund af de lave vandforhold i Ringkøbing Fjord er sejlads med kano og kajak meget populært. I kan også besøge Dejbjerg Jernalder, som er et levende museum om jernaldertiden og istiden. Hvad med et besøg hos vikingerne i Bork Havn? Oplev historien om et berømt søslag ved Jyllands Vestkyst og de to fatale skibsforlis af engelske krigsskibe for 200 år siden, når I tager på udflug, er Strandingsmuseet Sct. George i Thorsminde et godt besøg. Thorsminde ligger kun få km syd for jeres sommerhus i Vejlby Klit. Besøg med jeres små børn Bork Legeland som er et indendørs legeland. Det er en sjov oplevelse for hele familien. Kør en tur til Fiskeriets Hus i Hvide Sande og gå under vandoverfladen i de store akvarier og oplev de mange spændende fisk fra Vesterhavet og Fjorden tæt på. Skjern Å Museet fortæller med sin udstilling om Skjern Å naturprojektet og Skjern Å dalens lange og spændende historie. Besøg Ringkøbing by som er en idyllisk købstad fra 1400 tallet. Gå en tur gennem en charmerende by med brolagte gader og stræder, smukke gamle byhuse og købmandsgårde. Velkommen til skønne sommerhuse i Stauning på den jyske vestkyst.