Sommerhusudlejning.com
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Sommerhusudlejning Houvig

Et sommerhus i Houvig er basis for mange interessante udflugter

Ferienbyen Houvig er kendt for sommerhusudlejning og turisme samt for levningerne fra 2. Verdenskrig. Der er 50 bunkere og mange bunkeranlæg fra den tidligere Houvig Fæstning, som I kan beøge ved vestkysten. Houvig ligger 7 km nord for Ringkøbing Fjord tæt ved Stadil Fjord. I Houvig kan I købe ind til jeres private sommerhus, men der er også gode indkøbs- og shoppingmuligheder i centrum af den smukke handelsby Ringkøbing. Houvig er hjemsted for mange private sommerhuse, og er omgivet af vand fra 3 sider. Der er Stadil Fjord i nord, Ringkøbing Fjord i syd og Vesterhavet i vest.

Naturen i Houvig på vestkysten

Overalt ved Stadil Fjord er der blevet anlagt cykel- og vandrestier. Besøg under jeres ophold i sommerhus ved Houvig det store Hanstholm Vildtreservat, som ligger i Nationalpark Thy syd for Hanstholm, i retning mod Klitmøller. Det er Danmarks største vildtreservat. Det store klithedelandskab med søer og hedemoser dækker i alt et område på over 3700 ha. Sandal Plantage og Hjelm Plantage er flotte skovområder med gode vandrestier. Hoverdal Plantage er den største skov i området, som ligger længere mod nordøst. Ved Vest Stadil og Stadil Fjord kan I opleve det store vestjyske fjordlandskab med sit helt fantastiske fugleliv. Hvert forår og efterår hviler titusindvis af gæs og ænder på deres træk fra Spitzbergen mod Nordtyskland. Men der er også andre fuglearter, der holder til her. Om sommeren kan I være heldige at kunne observere den sjældne rørhøg i området.

Sommerhuse og sommerhusudlejning

De fleste sommerhuse i Houvig ligger i et område nogle få hundrede meter fra Stadil Fjord. Jeres private sommerhus ved Houvig er en god basis for udflugter i området og i baglandet. De der ønsker en afslappende ferie i et sommerhus, der ligger i smukke og fredlige omgivelser, er på det rigtige sted i Houvig. Når I bor i privat sommerhus ved Houvig, har I hele den smukke natur med den rige flora og fauna lige foran døren. Her kan I så rigtig slappe af, og gøre lige som det passer jer. Mange feriegæster der bor i sommerhus med deres hund, nyder at gå ture på stranden. I Houvig er der en del luksus sommerhuse med det klassiske stråtag, men området byder også på en del billige sommerhuse. Så leder I efter et billigt sommerhus til ferien, er der stort udvalg i Houvig. Hvis I holder øje med vores Last Minute tilbud, er der stor sandsynlighed for, at I finder et billigt sommerhus til f.eks. sommerferien.

Aktiviteter og attraktioner

De mange museer her ved Vestkysten får jer til at opleve vikingernes og stenalderfolkenes verden som for eksempel Bork Vikingehavn og Dejbjerg Jernalder. Spøttrup Borgmuseum som er Danmarks mest velbevarede middelalderborg, vidner om en spændende tid i den danske middelalder. På vejen derhen kan I nyde et måltid på den gamle Fahl Kro. De mange maleriske kirker i området fortæller alle deres egen historie. Mange malere og kunsthåndværkere har bosat sig her ved den Jyske Vestkyst, og lader sig inspirere af de mange afvekslende naturoplevelser. Gallerie Skippergården i Bjerregaard viser impressionistiske malerier af Astrid Hygom. I Gallerie Stenhaven i Hvide Sande kan I beundre Aage Rasmussens farverige motiver. På Maagaard Glasværk i Bøvlingbjerg bliver der produceret international glaskunst. Willer Keramik i Stadil sælger eksotisk stentøj fra Haiti. Men det var kun et lille udvalg af de gallerier, som I kan besøge. Her ved Vestkysten bliver der også sørget for natteravnene blandt jer, hvor diskoteker, bodegaer og pubs inviterer til en hyggelig aften. Hvis I gerne vil se det hele ovenfra, kan I stige på en flyver på Stauning Flyveplads syd for Ringkøbing og prøve et tandemudspring med et medlem af Brande Faldskærmsklub. Man kan dog også nøjes med at tage på rundflyvning fra Stauning Flyveplads som er overkommelig i pris. Omkring og i Limfjorden ligger der en del gamle byer som Lemvig, Struer, Nykøbing og Skive. Handelsbyen Struer er nok mest kendt for sine radioer og tv fra B & O. Lystfiskere har omkring Houvig gode fiskemuligheder i nogle af de mange fiskesøer og i Oxriver Put & Take som ligger få km øst for jeres sommerhus. Feriebyen Hvide Sande som ligger midt på Holmsland Klit, er en vigtig vestjysk fiskerihavn og det samme gælder Thyborøn. I mange fiskerihavne bliver der om sommeren afholdt fiskeauktioner for turister. Men så skal I stå tidligt op. Vælg sommerhus i Houvig og få en central base i ferien.