Sommerhusudlejning.com
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Sommerhusudlejning Vejlby Klit

Vejlby Klit er en fredens oase i sommerhus mellem Vesterhavet og Ferring Sø

På en landtunge mellem Vesterhavet og Ferring Sø ligger det populære sommerhusområde Vejlby Klit, godt beskyttet mellem plantager og høje klitter. Et godt vejsystem, som er velegnet til kørestolsbrugere, fører jer fra området med private sommerhuse til sandstranden. Her ved den dejlige badestrand står solbadning, lystfiskeri, surfing, drageflyvning og sandslottebyggeri på programmet. Det markante røde Bovbjerg Fyr ligger kun få km herfra i nordlig retning. Den nærmeste større by er Lemvig, 10 km øst for Vejlby Klit. Her er der gode indkøbs- og shoppingmuligheder. Byens restauranter, caféer og interessante museer byder feriegæsterne velkommen. Der er flere udbydere indenfor sommerhusudlejning med billige sommerhuse, hvilket gør området meget populært.

Naturen omkring Vejlby Klit i Vestjylland

Nyd en frisk brise når I går en spadseretur langs stranden ved Vejlby Klit. Besøg den lokale restaurant og prøv nogle af specialiteterne fra området. Glæd jer til en smuk solnedgang på en lang gåtur efter maden. Vejlby Klit er omgivet af Ferring Sø i syd, området med sommerhuse i Harboøre i nord og landbrugsjord, samt vådområderne Noret, Nørrevese, Søndervese og Mellemvese i øst. Klosterhede Plantage ligger kun få km sydøst for jeres sommerhus i Vejlby Klit. Besøg byen Thyborøn, hvor en sluse skiller det barske Vesterhav fra den rolige Limfjord. Besøg også det smukke naturområde ved Kjærgaard Mølle, som ligger ca. 6 km vest for Struer og 15 km sydøst for Lemvig. Det er et karakteristisk landskab, hvor istiden har sat sine tydelige spor. Nyd en spadseretur i det lyngbeklædte bakkelandskab, et landskab, hvor sidste istid har sat karakteristiske spor.

Sommerhuse og sommerhusudlejning i Vejlby Klit

Vejlby Klit er et decideret sommerhusområde. Området med sommerhuse ligger i et bredt bælte bag klitterne ved Vejlby Klit. Selv fra de bagerste sommerhuse er der ikke længere end 900 meter til stranden. De rolige og fredelige omgivelser indbyder til en stille og afslappende ferie i sommerhus. Her ved Vejlby Klit bor de fleste feriegæster i private sommerhuse, som udlejes til billige priser gennem sommerhusudlejning.com. Ved Vesterhavet er alle sommerhuse fuldt isoleret så I også kan holde jeres vinterferie i sommerhus. De private sommerhuse er ofte individuelt indrettet og genspejler ejerens smag. Nyd friheden i jeres sommerhus, hvor I har naturen lige foran døren. Her bestemmer i det hele selv. Det behøver altså ikke være dyrt at bo i et privat sommerhus ved Vesterhavet sammen med hele familien. Hunden er naturligvis også velkommen, hvilket gælder langt de fleste sommerhuse.

Aktiviteter og attraktioner

I området omkring Vejlby Klit har feriegæsterne gode muligheder for aktiviteter. Lystfiskere kan prøve lykken fra stranden eller høfderne ved Vejlby Klit, og molen i Thyborøn er et af de bedste steder i Danmark, hvor I kan fange makreller, torsk og hornfisk. Flynder Å er også et godt fiskeområde, hvor I kan fange ål, gedder og foreller. Golferer har gode muligheder på 18-huls banen på Lemvig Golfklub. Mountainbiking er blevet mere og mere udbredt i Danmark, hvor der i mange skove og plantager er blevet anlagt markerede ruter til mountainbikes. I Klosterhede Plantage er blevet etableret en 50 km lang MTB-Rute. Både børn, voksne og nybegyndere har mulighed for at ride på islandske ponyer i området omkring Vejlby Klit. Mindre end 1 km øst for Vejlby Klit finder I Vejlby Sommerpark, hvor I kan fiske i en fiskesø, leje rideheste, køre i hestevogn eller på funbikes, spille minigolf og besøge dyrene i parkens kæledyrs-zoo. Der er fri entre til parken. Spøttrup Borg der ligger på halvøen Salling er Danmarks bedst bevarede middelalderborg. Ingen andre steder i Danmark er der så meget middelalder på et sted. Museet på Spøttrup Borg har masser af aktiviteter og udstillinger. Tag under deres ophold i sommerhus en tur til Herningområdet og besøg Herregården Herningsholm, som blev opført i 1579. Den blev sidenhen ombygget i barokstil. Herningholm har en enestående samling om den store hededigter St. St. Blicher (1782-1848). I Stauning på østsiden af Ringkøbing Fjord ligger Danmarks Flymuseum. Det er et flyvende museum, hvor I kan se over 40 veteranfly fra Danmark og udlandet. Besøg Stauning om sommeren, hvor museet også går i luften. Tag på udflugt til Strandingsmuseet Sct. George, som ligger i Thorsminde, kun få km syd for jeres sommerhus i Vejlby Klit. Her genoplever I historien om et berømt søslag ved Jyllands Vestkyst og de to fatale skibsforlis af engelske krigsskibe for 200 år siden. I Thyborøn, som ligger 16 km nordpå, finder I både Kystcentret Thyborøn og Jyllands Akvariet. Her er der aktiviteter, udstillinger og akvarier for alle. Klap en haj, lav jeres eget tordenvejr eller start evt. en tornado. Sneglehuset i Thyborøn er et hus, som er dekoreret med millioner af skaller både indvendigt og udvendigt. Samtidig kan I se Danmarks største udstilling af snegle og flaskeskibe i huset. Velkommen til sommerhusudlejning i Vejlby Klit, hvor hele familien kan nyde en afslappende ferie i sommerhus.