Sommerhusudlejning.com
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Sommerhusudlejning Strynø

Hold ferien i privat sommerhus på Strynø i det fynske øhav

Den naturskønne, rolige og hyggelige ø Strynø er beliggende i det Sydfynske Øhav mellem Tåsinge, Ærø og Langeland. Strynø er 3 km lang og 2 km bred, og ligger ca. en halv times sejlads fra Rudkøbing på Langeland. Ca. 1 km øst for færge- og lystbådehavnen ligger den gamle, idylliske skipperby Strynø by med sine smalle gader og flere gadekær. Her kan I opleve en helt speciel atmosfære, som kun små øer kan byde på. Strynø indbyder til fred, ro, hygge og smukke naturoplevelser. Men ud over naturen byder Strynø også på en fredet mølle, en smuk kirke, en gammel smedje og et smakkecenter. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Strynø by, hvor I kan forsyne jer med varer til opholdet i jeres sommerhus. I kan selvfølgelig også tage færgen til Rudkøbing, hvis I gerne vil shoppe, og samtidigt opleve seværdighederne på ferieøen Langeland. Den 700 år gamle købstad Rudkøbing er Langelands største by, og her kan I opleve de originale, flere hundrede år gamle og smukke huse. Sommerhusene på Strynø befinder sig i Strynø By, som er en grøn og smuk landsby med mange gamle stråtækte huse med hvidt bindingsværk. Her kan I så rigtig nyde et hyggeligeligt landsbymiljø på en af de Danske øer, som er noget helt specielt. Vindmøllen Strynø Mølle, det maritime museum, øens kro og Strynø Kirke, er nogle seværdigheder som befinder sig omkring jer når I bor i sommerhus på øen.

Naturen på den hyggelige ø Strynø

Strynø er en smuk ø som består for det meste af landbrugsjord. Øen Strynø indbyder til fred, ro og hygge i landsbymiljøet og smukke naturoplevelser på jeres spadserture. På Strynø er der en lille sandstrand med lav vandstand lige syd for færgehavnen. Nord for øen ligger Sydtåsinge og mod vest ligger den lille ø Strynø Kalv, samt øerne Egholm og Birkholm. I østlig retning befinder sig bugten Lindelse Nor på Langeland og mod syd ligger den Langelandske halvø Ristinge. På hele Langeland er der områder med skove, bløde bakker, marker og enge som indbyder til vandre- og cykelture. På sydvestsiden af ferieøen Langeland ligger halvøen Ristinge hvor sydsiden består af en ca. 30 meter høj og 2 km lang kridtklint. Her kan i gå ture langs klinten og nyde udsigten fra den høje ende. Stejle sandklitter, grønne marker, lange hvide sandstrande og det azurblå hav er kendetegnet for den smukke ferieø Langeland. Ved hele Langelands kyster er der gode fiskepladser og inde på øen en del fiskesøer, for dem der gerne vil tage en fisk med hjem i sommerhuset til aftensmaden. I Tryggelev ved Humble ligger Langelands Lystfiskersø og på Løkkeby Strandvej 8 i Tranekær befinder sig Spodsbjerg Lystfiskersø.

Hold øferie i et billigt sommerhus på Strynø

På øen Strynø er sommerhusene omgivet af et hyggeligt landsbymiljø. Husene som består for det meste af bindingsværk med stråtag, befinder sig på sommerhus- eller landsbygrunde med flotte haver. Hele året igennem kan I leje private sommerhuse til gunstige priser og især om foråret og om efteråret er priserne for de private sommerhuse noget lavere. Selvom de fleste sommerhuse er indrettet efter ejerens smag med møbler, dekorationer og hårde hvidevarer, så er alle sommerhuse på Strynø udstyret med alt det I behøver til en dejlig afslappende ferie. I behøver kun selv at sørge for sengelinned, håndklæder, opvaskemiddel, sæbe og toiletpapir. En del af de billige sommerhuse har også en brændeovn, som giver ekstra hygge på en lidt kølig forårs eller efterårsaften. Her på Strynø har I den store fordel at I bor midt i et smukt naturområde og har den frihed selv at kunne planlægge jeres ferie lige som det passer jer. Nogle feriegæster bor i sommerhus med deres hund og nyder deres ture langs stranden på Strynø. I kan vælge en Miniferie eller et ugevis ophold i sommerhus, og hvis I har lyst til en 2-ugers Sparferie udenfor højsæsonen, kan I opnå gode rabatter, når I booker gennem sommerhusudlejning.com.

Aktiviteter og seværdigheder på Strynø

Fra området omkring den nu fredede vindmølle Strynø Mølle fra 1832 er der en flot udsigt mod Ærø og de omkringliggende øer og småholme. På det maritime museum Øhavets Smakkecenter på Strynø kan I bl.a. se Fyns største samling af de traditionelle smakkejoller. Centret udlejer desuden kopier af de originale smakkejoller og stedets naturvejleder informerer om området. Øens kro er indrettet i den gamle smedje, og det er stadig muligt at se både esse, ambolt og smedens værktøj i kroen. I Strynø Kirke, som er bygget i 1867, kan I i loftet se en lighed med loftet i Københavns hovedbanegård, da arkitekterne af de to bygninger er de samme. Når I er på ferie i sommerhus på Strynø skal I besøge seværdighederne på Langeland. Der er det spændende museum Langelandsfortet ved Bagenkov på Sydlangeland. Fortet har haft stor betydning under den kolde krig og var bevæbnet med skarp amunition til de store 150 mm kanoner. Der befinder sig også andet militært udstyr på museet. Tranekær Slot er højt beliggende på en bakke og med udsigt over byens gamle bindingsværkshuse. Langelands Museum i Rudkøbing udstiller oldtidssamlinger med våben, rideudstyr, sølvmønter, glas og sølvtøj. Få en uforglemmelig ferie i privat sommerhus på skønne Strynø i det fynske øhav.