Sommerhusudlejning.com
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Sommerhusudlejning Alken

Besøg naturskønne Alken i midtjylland og hold feie i sommerhus

Landsbyen Alken befinder sig tæt ved Mossø og få km nordvest for købstaden Skanderborg. Alken har en god beliggenhed i den østlige del af det midtjyske søhøjland med Himmelbjerget, feriebyerne Silkeborg og Ry, den fiskerige Mossø, Julsø og Danmarks længste flod Gudenåen. Den fiskerige sø tiltrækker mange lystfiskere fra Danmark, Tyskland og Holland til området, som ofte lejer et sommerhus gennem sommerhusudlejning.com som base. Ofte tilbyder udlejerne hos sommerhusudlejning.com lystfiskerhuse som er indrettet med kummefryser og renseplads. I Skanderborg er der gode indkøbsmuligheder til jeres ophold i sommerhus i Alken. Byen har desuden gode aktivitetsmuligheder, caféer og nogle restauranter. Alken har også en lille togstation, som ligger ved togforbindelsen mellem Skanderborg og Silkeborg. Lystfiskere har gode betingelser i den fiskerige Mossø, og hos Fiskeriforeningen Gudenå i Ry kan I købe fiskekort som dækker Knudsø. Der har I gode muligheder for at fange aborre, gedde, sandart og ørred.

Naturen omkring Alken

Alken er omgivet af Boes Skov i vest og Mossø i syd. Mod nord ligger det smukke skovområde Enemærket med Ravnsø. Den smukke by Skanderborg med Skanderborg Sø befinder sig øst for jeres sommerhus i Alken. Når I er på ferie i privat sommerhus i Alken, skal I se Danmarks næsthøjeste bjerg, Himmelbjerget fra søen. Tag på en smuk sejltur som starter i Silkeborg eller Ry, og som går gennem Gudenåen og en perlerække af smukke søer som Brassø og Julsø. Det bliver en uforglemmelig tur med en natur, der kun findes i Det Jyske Søhøjland. Tag også på cykeltur i Søhøjlandet og nyd den afvekslingsrige natur. I mange byer i området kan I leje cykel. Det er en god ide at være lidt trænet hjemmefra, for der kan være nogle stejle bakker i området. Om sommeren kan I tage på en aftensejltur på søerne i Himmelbjergområdet, som går fra Ry gennem Lillesø og Birksø, hvor søen snævrer sig ind og bliver til Alling Å. Dér er der et ubeboet område med en smuk natur. Men når I er på ferie i sommerhus i Alken, skal I også opleve en verden under jorden i Mønsted Kalkgruber som ligger ved Stoholm. Der er ikke kun bøgetræer i skoven ved Skanderborg, men når I går en tur gennem skoven, finder I spor efter det tyske Luftwaffes hovedkvarter i Danmark under 2. verdenskrig. Tag en tur gennem Pilbrodalen i nærheden af Skanderborg. Det er et istidslandskab, der slynger sig 4-5 kilometer gennem landskabet og munder ud i Stilling Sø, hvor dalen bliver meget smal, og har stejle skråninger.

Privat sommerhus i Alken i det midtjyske

Når I bor i privat sommerhus i Alken, bor I midt i den smukke midtjyske natur. Alligevel er der ikke langt til byerne Aarhus, Skanderborg, Silkeborg og Horsens. Det giver jer den mulighed at kombinere en afslappende ferie i naturområdet med en byferie, hvor der står shopping, museumsbesøg, restaurantbesøg, golf og aktion på programmet. Et sommerhus som kan lejes gennem sommerhusudlejning.com kan være meget forskelligt i byggestil, størrelse og prisniveau. De fleste private sommerhuse ligger på små og grønne sommerhusgrunde, delvis med træer og omgivet af levende hegn. En hel del sommerhuse er gennem de seneste år blevet moderniseret og fremstår i dag som energivenlige, ser indbydende ud, og har ofte en brændeovn, internet, fladskærms tv og opvaskemaskine. Flere hundeejere er begyndt at tage deres hund med på ferie, og hos sommerhusudlejning.com kan I leje et passende sommerhus, som er egnet til et ophold med hund. Fordelen ved et ferieophold i sommerhus er, at I bor uforstyrret midt i den smukke midtjyske natur omgivet af skove og søer. Et sommerhus giver jer fleksibilitet, for selv at kunne tilrette jeres ferie lige som det passer jer. Er I på udkig efter et billigt sommerhus eller et godt tilbud, kan vi anbefale en 2-ugers Sparferie. Her sparer I 3 dages leje. Foruden et ugevis ophold, kan I også booke en Miniferie hos sommerhusudlejning.com. og så slipper I oftest for rengøringen.

Aktiviteter og attraktioner i lokalområdet

Den lille charmerende landsby Boes er med sine gamle, stråtægte huse bestemt et besøg værd. I kan fra jeres sommerhus tage en gåtur til Boes, som ligger kun ca. 3 km vest for Alken. Besøg også købstaden Skanderborg, som er en af Danmarks smukkest beliggende byer. Her finder I bl.a. en dejlig bymidte med mange forretninger og spisesteder samt et flot kulturhus med mange forskellige kultur- og aktivitetstilbud. Øm Kloster Museum ved Ry, ca. 10 minutters kørsel fra Alken, er et klosterhistorisk museum med ruinpark, medicinhistorisk samling, urtegård og skeletsamling. Knudhule Minigolf i Ry indbyder til en runde minigolf på 18 hullers golfbanen. Tag en tur til Aarhus og oplev denne mangfoldige og spændende provinsby, som er Danmarks 2. største by. Musikhuset i Aarhus indbyder til dejlige kulturelle oplevelser. Tag om aften til Scan Bowling, som er Skanderborgs Underholdingscenter for hele familien, hele året rundt. Skanderborg Svømmehal er et godt alternativ til friluftsbadene ved Mossø, hvis vejret ikke er så godt. Danmarks højeste klatremast står i Ry. Hvis I skulle få lyst til at klatre de 44 meter op til toppen, får I som bonus en fantastisk udsigt udover det smukke søhøjland. I Ry Tennis Klub kan I benytte banerne fra 7-22. Når I bor i sommerhus i Alken, er det en god ide at besøge øen Samsø. Velkomstcentret som befinder sig i det gamle mejeri i Tranebjerg er Økomuseum Samsøs centrum. Her får I en kulturhistorisk introduktion til øen. Besøg Moesgaard Museum syd for Aarhus, hvor fortiden bliver bragt til live igen. Det Nye Moesgaard Museum åbnede for offentligheden den 11. oktober 2014. Gå også en tur gennem den flotte park ved Moesgaard. Gertrud Berg Keramik i Skanderborg leverer brugskunst og unika i lavt- og hårdtbrændt lertøj. Vælg sommerhusudlejning i Alken, og bo centralt i forhold til masser af aktiviteter og seværdigheder i øst- og midtjylland.