Sommerhusudlejning.com
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Sommerhusudlejning Hønsinge Lyng

Hønsinge Lyng ligger ved en af Nordvestsjællands bedste badestrande

Vil I leje sommerhus på Sjælland, kan vi anbefale det skønne ferieområdet Hønsinge Lyng. Området med private sommerhuse er beliggende ud til Sejrøbugten, syd for Sjællands Odde, mellem Vig Lyng og Ellinge Lyng. Her er I tæt på strand, skov, aktivitetsmuligheder og seværdigheder for hele familien. Der er flere spisesteder samt mulighed for indkøb af dagligvarer i byen. Hvis I gerne vil se nogle flere forretninger, så er der gode indkøbs- og shoppingmuligheder i Nykøbing Sjælland mod nord og Holbæk mod syd. Når I bor i Hønsinge Lyng, som ligger midt i Odsherred, har I mange aktiviteter og seværdigheder indenfor rækkevidde. Sommerland Sjælland, Odsherred Zoo, Dragsholm Slot, den smukke Lammefjord, Sjællands Odde, Rørvig Havn og Nekselø ligger alle indenfor ½ times kørsel fra jeres sommerhus i Hønsinge Lyng. Desuden er der mange gallerier og kunsthåndværksteder i området, samt en del museer og oldtidsminder. Der er gode fiskemuligheder for lystfiskere både fra strande, moler og i områdets fiskesøer. Fra nogle havne kan I også sejle ud på havfiskeri med en fiskekutter. I kan også udforske ferieområdet Odsherred på cykel eller til fods. Over 300 km markerede cykel- og vandreruter venter på jer.

Naturen omkring Hønsinge Lyng i Odsherred

Lyset og landskabet i Nordvestsjælland har tiltrukket mange kunstnere. Besøg nogle af de mange kunstnere og kunsthåndværkere i deres gallerier og udstillingssteder. Jættestuen ved Højby er en af Danmarks bedst bevarede jættestuer med to kamre. Jættestuen er 4,5 m høj, 26 m i diameter og var gravkammer for 98 mennesker. Udstilling fra udgravningen kan ses på det nærliggende Stenstrup Museum. Fra jeres sommerhus i Hønsinge Lyng er der kun 11 km til Højby. Hønsinge Lyng med de mange sommerhuse er omgivet af et flot skovområde mod nord og Sejerøbugten i vest. Lige syd for sommerhusområdet ligger Jyderup Skov, og nogle km i østlig retning ligger Ulkerup Skov tæt ved Isefjorden. Så overalt i området omkring Hønsinge Lyng er der rig mulighed for at gå ture med og uden hund. Lammefjorden mod sydøst har et mildt klima på grund af sin beliggenhed, og grøntsagerne, især kartofflerne fra dette område er meget efterspurgte. Vest for Dybesø finder I en af Danmarks bedste badestrande, hvor klitter, marehalm og en fin og bred sandstrand som indbyder til solbadning og badning i det lave vand. En cykelsti fører langs kysten og mellem klitterne og fyrreskoven.

Sommerhusudlejning i Hønsinge Lyng på Sjælland

De privatejede sommerhuse i Hønsinge Lyng ligger i et ca. 1,6 km bredt område bag ved stranden og den 2-300 meter brede strandeng. De fleste sommerhuse befinder sig i plantageområdet omgivet af mange træer, der giver læ for vinden. Fra alle veje i sommerhusområdet fører stier til stranden, og fra de bagerste sommerhuse tager det kun 15 minutter at spadsere en tur til den stille sandstrand. I vil se, at et sommerhus i Hønsinge Lyng er forskelligt i byggestil, størrelse og moderniseringsgrad. Et dansk sommerhus er som regel opført i træ, og er personligt indrettet. Efter at mange sommerhuse i området er blevet moderniseret, er forbruget i et sommerhus også blevet billigere, da mange sommerhuse er energivenlige. Sommerhusene er møbleret og har hårde hvidevarer, og alt andet nødvensdigt køkkenusdtyr. I en del sommerhuse er der også brændeovn, som giver en hyggelig varme på en kølig forårs- eller efterårsaften. Der er som regel en terrasse, og nogle sommerhuse har legeredskaber for børn i haven. Mange hundejere vælger at lejer et sommerhus gennem sommerhusudlejning.com til en billig pris, som har en lukket terrasse eller en indhegnet have. Gennem sommerhusudlejning.com kan I leje sommerhus på dagsbasis eller på ugebasis. Hvis I lejer et sommerhus i Hønsinge Lyng udenfor hovedsæsonen for minimum 2 uger, kan I nemt finde et billigt sommerhus til hele familien. Et ferieophold i sommerhus giver jer den frihed selv at kunne tilrettelægge jeres feries aktiviteter og udflugter.

Aktiviteter og attraktioner i Vestsjælland

Besøg Lumsås Mølle, som er et arbejdende møllemuseum, hvor melet males på gammeldags maner. Oplev de imponerende konstruktioner, det smukke interiør, de hvide møllevinger og køb evt. mel med hjem. Fra Hønsinge Lyng er der kun 13 km til Lumsås Mølle. Kør de 19 km til Dragsholm Slot i Hørve, som er Danmarks ældste slot. Den oprindelige fæstning fra den tidlige middelalder har både en fangekælder og spøgelseshistorier. Til slottet hører en smuk slotspark. Tag en tur til Eskilsø Klosterruin i nærheden af Skibby, som I kan besøge året rundt. Folg blot stien som fører jer til kirkeruinen. Besøg også Herregårdsmuseet Selsø Slot, hvis historie går helt tilbage til 1100. Det nuværende slotsanlæg fra 1576 blev bygget om i 1734 til barok stil. Slottet har været ubeboet siden 1829. I pakhuset på Hørve station kan I få historien om den kollektive trafiks udvikling i Vestsjælland. Odsherred Trafikmuseum fokuserer også på de to privatbaner, Odsherredsbanen og Høng-Tølløse Banen. Malergården fra 1935, som kunstmaleren Sigurd Swane (1879-1973) har bygget, står nu som et kunstnerhjem med mange billeder af Sigurd Swane. Ved Isefjordens udmunding ligger den idylliske ferieby Rørvig. Nyd den særlige stemning ved fiskerihavnen med sine gamle fiskerhuse, restauranter og Røgeriet. Fra færgehavnen er der forbindelse til byen Hundested på den anden side af Isefjorden. Ved havnen ligger Lodsoldermandsgård, som er en af Odsherreds ældste bygninger. Herfra blev der gennem århundreder udsendt lodse til at hjælpe skibstrafikken gennem Isefjord og Roskilde fjord. Besøg også Hestevogns- og Landbrugsmuseet som ligger i den gamle kostald på Dragsholm Slot. Oplev den spændende samling bestående af 30 hestevogne og en del redskaber. Med færgen kan I fra Odsherred nå til Kattegatøerne Sejerø og Nekselø, hvor der f.eks. på Sejerø er mange gravhøje. Vælg sommerhusudlejning i Odsherred.