Sommerhusudlejning.com
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Sommerhusudlejning Sjællands Odde

Lej sommerhus på den hyggelige og naturskønne Sjællands Odde

Kattegat og Sejerø Bugten omgiver området med private sommerhuse på Sjællands Odde, og som en naturlig følge deraf, oser der af hygge og fiskeratmosfære her. Oplev kutterne, røgeriet, bådeværftet, fiskesalget og lystfiskerne. Røgeriet er tegnet af den verdensberømte arkitekt Arne Jacobsen. På odden ligger landsbyen Yderby, som er et lille sted med nogle få huse og en vindmølle, Odden Havneby med en lille fiskerihavn samt Yderby Lyng, hvor der er mulighed for indkøb af dagligvarer til jeres ophold i sommerhus. Der er gode indkøbs- og shoppingmuligheder i Nykøbing Sjælland som ligger ca. 20 km i østlig retning. Ved Gniben nordøst for færgehavnen er der en god sandstrand tæt ved området med de private ferieboliger, mens der ved Overby Lyng er en strand med grus på sydsiden. Det er helt klart strandene på nordsiden der er de bedste. Overby Lyng har strande til begge sider. Når I er på ferie i privat feriehus på Sjællands Odde er der ikke langt til en del aktiviteter i området. Lumsås Mølle i syd, Glashytten i Nykøbing Sjælland mod øst, Nykøbing Sjællands Psykiatriske Museum, Galleri Nakke Hage syd for Rørvig, Sommerland Sjælland syd for Højby, Ulkerup Landsby sydøst for Nr. Asmindrup, Odsherreds Kulturhistoriske Museum syd for Nykøbing Sjælland og Næsholm Borgruin ligger alle sammen indenfor ½ times kørsel fra jeres lejede sommerhus på Sjællands Odde.

Naturen på Sjællands Odde

Sjællands Odde er omgivet af øen Sejerø i sydvest og Nyrup Bugt i øst. Mod nord ligger Kattegat og i sydlig retning Korevlerne ved Gudmindrup Lyng. Naturen er præget af hav, skovområder, hede og sandstrande. Det skaber optimale forhold for svømning, surfing, dykning, sejlads og lystfiskeri, for kun at nævne nogle af mulighederne. Der er ca. 15 km til Jættestuen ved Højby, som er en af Danmarks bedst bevarede jættestuer med to kamre. Jættestuen var gravkammer for 98 mennesker. Udstilling fra udgravningen kan ses på det nærliggende Stenstrup Museum. I Odsherred og på Sjællands Odde er der mange steder landsbyidyl med hvidt lys, bløde bakker, åbent landskab, glitrende hav og lange sandstrande. I nærheden af Havnsø mod syd, befinder Naturreservatet Vesterlyng sig, som er det største hedeområde på Sjælland. Her er der små søer, vådområder som Saltbæk Vig og enge, hvor der gror mange sjældne planter. I kan også udforske ferieområdet Odsherred på cykel eller til fods. Der er hele 300 km markerede cykel- og vandreruter, som venter på jer. Lammefjorden mod sydøst har et mildt klima på grund af sin beliggenhed, og grøntsagerne, især kartofflerne fra dette område er meget efterspurgte. Golfere har i området Odsherred valget mellem 3 golfpladser. Den nærmeste golfbane er Odsherred Golfklubs bane, som ligger få km syd for Klint. Med færgen kan I fra Odsherred nå til Kattegatøerne Sejerø og Nekselø. På Sejerø er der mange gravhøje. Besøg også Odsherred Zoo ved Asnæs, hvor I kan gå rundt mellem dyrene og opleve dem på nært hold. Der er kun sikkerhedshegn, hvor det er absolut nødvendigt. Se dyrene blive fodret og oplev en spændende falkonéropvisning.

Sommerhus på Sjællands Odde

Vores private Sommerhuse på Sjællands Odde ligger i et 1 km bredt område på toppen af Odden, nord for færgehavnen. Der er grønne feriehusparceller med indbydende ferieboliger, som er omgivet af træer og buskads, der giver læ mod vinden. Nyd turen langs det sidste stykke på Sjællands Odde når I er på vej til at møde jeres lejede sommerhus for første gang. I møder i det store område et sommerhus som ser indbydende ud, og fordi de fleste feriehuse her i området er energivenlige, er I med til at beskytte naturen og holder samtidig jeres energiforbrug lavt. I møder desuden et sommerhus med moderne udstyr som internet, vaskemaskine og fladskærms-tv. Det er et dejligt øjeblik når I pakker ud og begynder at udforske de nærmeste omgivelser. I vil opdage at der er alt det I jeres lejede sommerhus, som I behøver til en vellykket ferie. Nogle sommerhuse som I kan leje gennem sommerhusudlejning.com er indrettet som lystfiskerhuse med renseplads udenfor og en kummefryser til fiskene. Gennem sommerhusudlejning.com kan I også leje et privat sommerhus som er indrettet til feriegæster i kørestol, hvor der ikke er dørtrin i huset og f.eks. et handicaptoilet. Den danske natur er til alle årstider meget tiltrækkende, og hvis I er rejseklar og på udkig efter et billigt sommerhus, så skal I holde øje med vores Last Minute tilbud på sommerhusudlejning.com. Her på toppen af Sjællands Odde kan I leje et privat sommerhus i et par dage eller i et par uger. I kan spare rigtig mange penge, når I vælger en 2 eller 3-ugers Sparferie gennem sommerhusudlejning.com udenfor højsæsonen. Så kan der blive råd til lidt ekstra, som en god middag eller et godt glas vin på terrassen. Hvis Ikke I lige finder det rette sommerhus i området, kan I evt. kigge på Højby, som også har billige sommerhuse.

Aktiviteter og attraktioner i nærheden af Sjællands Odde

Der findes flere museer i området, som illustrerer Odsherreds interessante kulturhistorie, bl.a. i Fårevejle Kirkeby, Høve, Nykøbing Sjælland og Stenstrup. Lumsås Mølle er et arbejdende møllemuseum, hvor melet males på gammeldags maner. Oplev de imponerende konstruktioner og køb evt. mel med hjem. Dragsholm Slot har også sin egen gyserhistorie. Ifølge legenden bliver sottet hjemsøgt af en dame i hvidt. På guidede ture, som I kan få til rimelige priser, kan I høre mere om slottets spændende historie. I feriebyen Vig er der om sommeren loppemarked hver uge. Det populære Vig Festival tiltrækker hvert år mange unge mennesker. Tag fra markedspladsen i Vig en tur med hestevogn eller kør en tur med et museumstog der har et lokomotiv fra 1899. Det går ikke så stærkt, så I kan ligefrem plukke blomster under turen. Havnsø Mølle er en hollandsk mølle fra 1822. Tag med færgen til den bilfrie ø Nekselø, der med sit smukke og spændende landskab, det rige dyreliv og den storslåede udsigt er et besøg værd. I kan også sejle til øen Sejerø, som har Danmarks mildeste klima, et bakket landskab, mange små badestrande samt flere jættestuer og en bautasten. Der er ikke ret langt til Odsherred Zoo, og Sommerland Sjælland ved Nørre Asmindrup er med sine 60 aktiviteter det absolutte højdepunkt for de fleste børn. På havnen i Rørvig er der om sommeren en masse aktiviteter til feriegæster i alle aldre. Gå og fang krabber fra molen sammen med børnene eller køb nogle delikatesser i havnens fiskehus. I kan også på udflugt med hurtigfærgen til danmarks 2. største by Aarhus. Nyd et afslappende ophold med fiskeratmosfære i privat sommerhus på Sjællands Odde sammen med hele familien.