Sommerhusudlejning.com
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Sommerhusudlejning Omø

Hold ferie i sommerhus på hyggelige Omø i Smålandshavet

Den lille ø Omø ligger i strædet mellem Sjælland og Langeland, og her kan I opleve rigtig østemning. Hyggelige Omø er på bare 4,5 km2, og har godt og vel 12 km kystlinje. Her bor næsten 200 faste indbyggere, og specielt om sommeren lejer mange sommerhus på Omø. Den lille ø har kun 2 landsbyer, hvor der til gengæld er hygge samt fred og ro. For at komme til Omø, skal I tage færgen fra Stigsnæs på Sjælland, og overfarten tager kun 50 min. Ved færgelejet ligger Omø Kirkehavn, hvor I finder ægte landsbystemning med velbevarede huse. Her er også en aktiv fiskerihavn, en lystbådehavn, en legeplads, en grillbar og en dejlig børnevenlig strand. Midt på øen ligger Omø By, som er en meget velbevaret landsby med bindingsværkshuse, landsbyhaver, et hyggeligt gadekær, en købmand og en café. På øen kan I købe ind til jeres lejede sommerhus. Hvis I gerne vil shoppe lidt, så er der gode muligheder for det i byen Skælskør på fastlandet. Besøg under jeres ferie på Omø steder som Holsteinborg Slot som ligger øst for Skælskør, Hashøj og Galgebakke syd for Korsør, Flakkebjerg Skolemuseum vest for Fuglebjerg, Haldager Radiomuseum nord for Fuglebjerg og Guldagergaard, Internationalt Keramisk Center i Skælskør, som alle befinder sig indenfor ½ times kørsael fra Stigsnæs Havn. Hold ferie i sommerhus på den lille, naturskønne ø, hvor I bliver hensat til en anden tid.

Strand og natur på Omø

Ferieøen Omø er omgivet af øen Agersø i nord og Hou Fyr på Nordlangeland i vest. Øst for Omø ligger Glænø i Smålandsfarvandet mens det nordlige Lolland befinder sig i syd. Vikingeborgen Trelleborg ved Slagelse er en 1000 år gammel borg. Et museum på stedet udstiller fund fra udgravninger, som for eksempel værktøj, våben, dragter o.lign. samt rekonstruktioner. Lystfiskere vil finde gode betingelser på en ferie i sommerhus på Omø ved den vestsjællandske kyst. Med sine kilometerlange kyster både nord og syd for Kalundborg og ned til Korsør og Stigsnæs, har området nogle af Danmarks bedste fiskevande. Fiskeri i Korsør Nor er muligt mange steder fra kysten. I kan også fiske i nogle af de mange fiskesøer i området eller fra molerne i Korsør havn. Desuden er der mulighed for havfiskeri med orlogskutteren "MS Græsholm" fra Korsør, hvor I kan prøve at fange en stor fisk. For golfere er der gode muligheder her i det Vestsjællandske, fordi der er gode golfbaner i Korsør Golf Klub og Trelleborg Golf Klub Slagelse. Slagelse Lystskov med Falkensten Skov, Præsteengen i Sorø Sønderskov og Overdrevsskoven vest for Sorø er et fantastisk smukt naturområde som befinder sig mellem Fuglebjerg, Slagelese og Sorø, der indbyder til vandre- og cykelture.

Lej et flot sommerhus på Omø

De private sommerhuse på Omø ligger i et ca. 600 meter bredt område på den sydlige del af øen, omgivet af kyststrækninger til 3 sider. Omø har en dejlig bred badestrand vest for færgehavnen på nordøen. Nyd den sidste del af turen, når I befinder jer på færgen på vej til jeres ferieø. Turen går derefter fra færgelejet på nordøen forbi Omø By, på øens centrale del og de sidste få hundrede meter, indtil I når området med sommerhuse. I møder et sommerhus som ser indbydende ud, og fordi de fleste sommerhuse her på øen og i Vestsjælland er energivenlige, er I med til at beskytte naturen og holder jeres energiforbrug på et lavt niveau. I det lejede sommerhus er der underholdsnigsudstyr som fladskærms-tv, internet og DVD, og alle nødvendige køkkenfaciliteter. Her er behagelige senge og dejlige toilet- og badeforhold til hele familien. De private sommerhuse befinder sig på parceller af forskellige størrelser med en del træer og buskads. De fleste grunde er indhegnet med levende hegn. Det skaber gode betingelser for jer der gerne vil tage jeres hund med på ferie i privat sommerhus. Der er i området feriehuse som I kan leje til en billig pris gennem sommerhusudlejning.com, hvor haven er indhegnet eller terrassen er indrettet således at den kan lukkes. Herfra tager det kun få minutter at nå til stranden. Her på Omø kan I holde en Miniferie eller booke et ugevis ophold i sommerhus gennem sommerhusudlejning.com. Hos os kan I leje et billigt almindeligt sommerhus hele året rundt. Hvis I derfor vælger at leje et sommerhus til en 2-ugers Sparferie udenfor hovedsæsonen, kan I opnå at få de 3 dage gratis.

Aktiviteter og attraktioner på Omø og Vestsjælland

Ved færgelejet skal I besøge den gamle skipperknejpe med redningskranse og lanterner. Her kan I ofte købe frisk fangede fisk, og få en god snak med de lokale fiskere. Tårnet Monomenta a la Unidad, eller Enighedens Monument ligger ved havnen, og er et spændende kunstværk. Monumentet er skabt af den cubanske kunstner William Perez i 1997, der sammen med øens fiskere skabte et tårn af bundgarnspæle. Ved havnen kan I også finde et gammelt tjærekar, som tidligere blev brugt af fiskerne til at tjære garn i. I Omø By kan I se en træskulptur, som er en model af en tidligere bondemand i byen. I Historiens Hus kan I desuden få et indblik i øens historie. Huset indeholder en mindestue for husets tidligere ejer med billeder fra en svunden tid. I Kulturhuset Loen kan I se spændende kunstudstillinger og deltage i aktuelle kulturelle arrangementer. Omø kirke er en af Danmarks mindste kirker, men den har en spændende historie, og er et samlingspunkt for øens beboere. Det 22 meter høje gule Omø Fyr fra 1893, ligger på øens vestligste punkt. Når I holder ferie i sommerhus på Omø, skal I til Sjælland for at få større oplevelser. Besøg handelsbyen Slagelse, som har en gammel bydel, der er blevet restaureret med brosten. Byen har desuden et interessant museum med en købmandsgård, spændende historiske samlinger, gallerier samt gode indkøbs- og shoppingmuligheder, caféer og spisesteder. I Slagelse Svømmehal kan I hygge jer sammen med hele familien, især når vejret ikke er så godt. Der er blandt andet et varmtvands/babybassin, sauna samt vandrutsjebane og meget mere. Men også seværdigheder som Sorø Kunstmuseum, Reersø Museum, Runestenen i Gørlev Kirke, Gunderslevholm God ved Fuglebjerg, Slagelse Modeljernbanen og Fuglebjerg Jættestue er et besøg værd. Prøv den indedørs gokartbane i Birkegårdens Haver ved Ruds Vedby. Den ligger i Tumlegården, hvilket er en indendørs legeplads. Der er også en traktor gokartbane og en lille skubberbane for de helt små. For at følge med i de lokale aktiviteter og få anden information om destinationen, kan I tjekke Omø Grundejerforenings hjemmeside. Et ophold i privat sommerhus på øen Omø giver jer mulighed for hygge, samt fred og ro. Velkommen til skønne Omø.