Sommerhusudlejning.com
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Sommerhusudlejning Rågeleje

Rågeleje er et populært ferieområde i naturskønne omgivelser på Sjællands nordkyst

Lige ud til en kilometerlang, nordsjællandsk badestrand og op til store, fredede naturområder ligger det gamle, charmerende fiskerleje Rågeleje. Langs vandet er der en dejlig strandpromenade med kiosk, café og restaurant. Der er flere spisesteder i området og mulighed for indkøb af dagligvarer til jeres ferie i et dansk sommerhus. I de nærmeste større byer Helsinge og Gilleleje, som ligger henholdsvis 10 og 11 km fra Rågeleje, er der gode indkøbs- og shoppingmuligheder. Gå ikke glip af de smukke solnedgange fra stranden eller de fredede Heatherhill-bakker, som ligger helt ud til kysten mellem Rågeleje og Tisvildeleje mod vest. Her i området omkring Rågeleje finder I fred og ro, marker og bløde bakker, skove og gode sandstrande og masser af frisk luft. På Nordsjælland ligger områderne med sommerhuse som perler på en snor mellem Helsingør og Hundested. På badestranden ved Rågeleje vejer det Blå Flag og stranden er delvis med sand og delvis med sten. Mange steder er der børnevenlig sandbund, som giver gode bademuligheder. De mange badehuse ved stranden skaber ægte badebystemning i Rågeleje. Fra Rågeleje Strandvej har I direkte adgang til stranden, hvilket er årsagen til at mange vælger sommerhus i Rågeleje.

Naturen omkring Rågeleje

Heatherhill-bakkerne er et smukt bakkelandskab, som ligger helt ud til kysten vest for Rågeleje. Hovedparten af Heatherhill som er et fredet område, er dækket af hede og lyngplanter. Rågeleje er omgivet af plantageområdet Tisvilde Hegn i vest, som delvis er militært øvelsesområde. Mod øst ligger Valby Hegn, som går over i den store Gribskov, som er en af Danmarks støreste skovområder med mange markerede cykel- og vandrestier. I sydlig retning ligger byen Helsinge og den store Arresø. Arresø er Danmarks største sø med et areal på ca. 40 km2. Søen var tidligere forbundet med Kattegat. Den er meget fladbundet og i gennemsnit kun ca. 3 m dyb. I Ellemosen i nærheden af Tisvildeleje, ved foden af naturområdet Tibirke Bakker, fandt man for 75 år siden en 150 m lang og ca. 5.000 år gammel stolpebro og en brolagt vej dateret tilbage til jernalderen. Fra jeres sommerhus i Rågeleje er der ikke langt til Naturreservatet Alsønderup Enge, som har et areal på 55 hektar. Det er et område for naturelskere som kan observere de mange fugle fra et fugletårn. Gurresø som ligger midt i skovområderne Horserød Hegn og Gurre Vang har en størrelse på ca. 200 ha. Når I bor i sommerhus i Rågeleje har i et hav af muligheder for vandreture og cykelture på markerede stier i de mange skovområder og omkring de mange maleriske søer på Nordsjælland.

Læs mere om sommerhus i Rågeleje på Sjælland

I vil opleve, at et sommerhus i Rågeleje oftest ligger i et område der strækker sig op til 1,8 km fra kysten og ind i landet. Det kan derfor godt tage op til 30 minutter at gå turen til stranden fra et af de bagerste sommerhuse. Her i Rågeleje ligger de private sommerhuse på gamle og tilvoksede sommerhus grunde med mange store træer og masser af buskads og ofte omgivet af levende hegn. Til dem der gerne vil tage deres hund med på ferie i privat sommerhus, er der her i Rågeleje gode muligheder for at finde et sted gennem sommerhusudlejning.com, som er egnet til et ophold med hund. Ofte er der en lukket terrasse eller en indhegnet grund. De fleste sommerhuse er indrettet efter ejerens smag, og har alt det I behøver til en dejlig ferie. I de senere år er mange sommerhuse blevet renoveret og moderniseret. Disse private sommerhuse fremstår i dag som energivenlige og med nyt og moderne inventar som for eksempel fladskærms tv, cd-afspiller og internet. Sommerhusudlejning.com er kendt for sine mange gode sommerhuse, som I kan leje til en fornuftig pris. Hvis I vælger at holde en 2-ugers Sparferie i Rågeleje udenfor hovedsæsonen, kan I opnå gode rabatter. Er I rejseklar? Så skal I se vores Last Minute tilbud på sommerhusudlejning.com. Netop her kan I også om sommeren finde et luksuriøst sommerhus med spa og sauna til en billig leje. Mange turister fra ind- og udlandet vælger en ferie i sommerhus, fordi man har den frihed selv at kunne tilrettelægge sin ferie.

Aktiviteter og attraktioner

Tag på rundtur på Smidstrup-Farmen som ligger få km fra jeres sommerhus. Det er en gård med alle danske bondegårdsdyr. Det tager kun 10 minutter at køre til Helsinge, som er en aktiv og hyggelig handelsby med seværdigheder, museer, gågade, springvand, butikker og spisesteder. Byen ligger mellem Arresø og Esrum Sø. Besøg også ferie- og havnebyen Gilleleje mod øst, med den gamle bydel, de små fiskerhuse og den stemningsfulde havn. På Rudolf Tegners Museum ved Villingebæk og Dronningmølle, som ligger en halv times kørsel fra jeres sommerhus og mod øst, er billedhuggeren Tegner's skulpturer af gips og marmor udstillet. Se også hans mange flotte malerier på museet. I forbindelse med museet skal I gå en tur i Rusland som er et 260 hektar smukt, bakket og fredet hedelandskab, bevokset med lyng, enebær og spredte fyrretræer. Parken blev udsmykket af Rudolf Tegner Himself. Esrum Kloster er et gammelt cistercienserkloster med en smuk klosterhave og et lille klosterapotek. Klostret ligger meget naturskønt ved Esrum Sø. Klostret viser spændende udstillinger. Om sommeren er der loppemarked ved stationen i Tisvilde hver lørdag. Besøg også den international anerkendte maler J.F. Willumsens (1863 – 1958) Museum, der ligger i Frederikssund ca. 40 km sydvest for Rågeleje, som blev indviet i 1957. Besøg det naturskønne Rågeleje, og nyd ferien i et dansk sommerhus.