Sommerhusudlejning.com
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Sommerhusudlejning Orø

Den lille og meget naturskønne ø Orø er beliggende inderst i Danmarks næststørste fjord Isefjord, kun få km fra fastlandet.

På den 14 km2 store Orø finder I ro, frisk luft, hyggelig ø-stemning, en dejlig og særpræget natur, et rigt dyreliv, gode fiskemuligheder, strand, en dyrepark, smukke, gamle landsbymiljøer, snævre gyder og velbevarede bindingsværkshuse. Øens charmerende 'hovedstad' Bybjerg byder på en historisk kirke, et egnsmuseum, gode indkøbsmuligheder og en kro. Flere steder langs øens veje sælges der produkter fra gårdene. På Orø kan I slappe af, vandre i naturen, dyrke vandsport, fiske, studere fugle eller nyde den helt specielle atmosfære, som findes på en ø.
Orø er forbundet med fastlandet via 2 forskellige færgeforbindelser. Overfarten mellem Orø og Hammerbakke på fastlandet mod øst varer under 10 minutter, og færgen sejler flere gange i timen. Overfarten til Holbæk varer ca. 30 minutter.

- Orø

Orø Kirke i Bybjerg blev opført i midten af det 12. århundrede og indeholder bl.a. en smuk, gammel døbefond og en jomfru Maria figur. Bag kirken finder I det lille museum 'Ourø minder', som er indrettet i øens tidligere fattighus. Her vises en lokalhistorisk samling af forskellige folkeminder, gamle brugsgenstande, billeder af en pragtøkse fra vikingetiden og en kopi af et stort guldkors fra Orø.
Naturskolen ved Orøstrand har etableret en 40 tdr. land stor dyrepark/mini-zoo med savanne, og her kan I opleve spændende dyr som f.eks. lamaer, strudse, kænguruer, skotsk højlandskvæg, næsebjørne, vaskebjørne, krokodiller og tropiske fugle i naturlige omgivelser.
Orø Urtehave ligger i et fredeligt landområde og her finder I 600 forskellige lægplanter, krydderurter og snapseurter.