Sommerhusudlejning.com
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Sommerhusudlejning Vejby Strand

Vejby Strand er et naturskønt område med sommerhuse ved Nordsjællands kyst

Nordsjællands skønne ferieområde Vejby Strand ligger 49 m over havet, og er dermed det højeste punkt ved Sjællands kyster. Feriehusområdet ligger lige mellem de gamle feriebyer Rågeleje og Tisvilde i et smukt, kuperet område med hav, høje skrænter, hedeområde og grønne områder som Tibirke Bakker og Heatherhill. I disse fredelige naturomgivelser kan I så rigtig slappe af, bade i Kattegats bølger, surfe, fiske, gå ture, cykle gennem området og nyde den friske luft. Om aftenen kan I nyde de smukke solnedgange fra stranden eller de fredede Heatherhill-bakker. Der er gode indkøbsmuligheder i området, og kort afstand til seværdigheder, forlystelser og større feriebyer. De nærmeste større handelsbyer er Helsinge, Gilleleje og Frederiksværk, som befinder sig allerhøjest 15 minutters kørsel fra Vejby Strand, og hvor I desuden har gode shoppingmuligheder. Sommerpark ved Bakkebjerg i øst, Smidstrup-Farmen, Gilleleje Museum, Nordsjællands Golfcenter ved Gilleleje, Gilleleje Golf Course, Tejners Museum Rusland ved Dronningmølle og Bronzehøjene i Melby ved Asserbo befinder sig alle indenfor ½ times kørsel fra Vejby Strand. Vejby Strand har en fin sandstrand med lidt småsten, små bølger og en havbund med sand her ved kysten. Det er ideelle forhold til familier med børn. Det kan dog tage lidt længere tid at komme ned til stranden ad stierne, der fører jer ned ad den stejle kyst. Ud over de billige sommerhuse, er der ikke mindst naturen ved Vejby, som vores gæster i sommerhus sætter stor pris på.

Naturen ved den nordsjællandske kyst

Vejby Strand er omgivet af Sommerpark i øst og Kattegat i nord. I nordøstlig retning ligger Heatherhill Bakker og i sydvestlig retning befinder sig Tisvildehegn, kystens største skovområde. Tag på rundtur på Smidstrup-Farmen, som er en gård med alle danske bondegårdsdyr. Skovområdet Tisvilde Hegn og det store skovområde Gribskov som ligger vest og syd for Gilleleje er populære udflugtsmål for både cylister og vandrere. I skovområderne er mountainbikere også velkomne. I Nordsjælland er I aldrig langt fra kysten. Nyd floraen og faunaen ved de mere en 400 km kyststrækninger. Gå på en 4 km lang og meget smuk vandretur i det åbne land ved Melby, hvor I desuden møder 5 broncealderhøje. Tag også på udflugt til Rusland som er et 260 hektar stort og fredet hedelandskab ved Dronningmølle, hvor Maleren Rudolf Tejner har sit museum. Området er bevokset med lyng, enebær og spredte fyrretræer. I bliver helt fortryllet på jeres gåtur gennem Troldeskoven med sine bizarre træer. Denne skov er en del af skovområdet Tisvilde Hegn, med Tibirke Bakker som rager ud af landskabet. Fra disse med lyng bevoksne bakker, har I en fantastisk udsigt over Danmarks største sø Arresø. Rigtig mange spændende tropiske fuglearter venter på jeres besøg i Nordsjællands Fuglepark i Græsted. Kunstmalere som C.W. Eckersberg, P.S. Krøyer, Carl Bloch, Julius Exner og Holger Drachmann har i det 19. århundrede ladet sig inspirere af fiskerne, stranden og skovområderne omkring Hornbæk.

Skønne ferieboliger i Nordsjælland

De mange private sommerhuse ved Vejby Strand befinder sig i et op til 1,2 km bredt område tæt ved en god badestrand med høfder og den høje stejlkyst. Det er et velanlagt område med mange mindre feriehusparceller som er med træer og buske, og som er for det meste indhegnet med levende hegn. Private sommerhuse er der for enhver smag i Vejby Strand. De varierer fra små hyggelige sommerhuse med stråtag til luksus sommerhuse med sauna og indendørs swimmingpool. Ejerne har som regel indrettet husene med gedigne møbler, dekorationer, rette køkkenudstyr, opvaske- og vaskemaskine og evt. havemøbler på terrassen. Efter at mange sommerhuse er blevet renoveret er disse desuden med moderne udstyr, som tæller fladskærms-tv, DVD, evt. spillekonsol og evt. trådløst internet. Når I kommer til jeres lejede sommerhus vil I møde en klassisk men indbydende dansk feriebolig som med stor sandsynlighed er energiforbedret. Dermed er der basis for, at jeres udgifter til varme og strøm holdes på et fornuftigt niveau. De fleste sommerhuse er opvarmet med el, og derfor er den en stor fordel, at mange sommerhuse nu er godt isoleret. Det behøver ikke være dyrt at bo i privat sommerhus med hele familien ved Vejby Strand. Hos sommerhusudlejning.com kan I leje et billigt sommerhus hele året rundt med plads til hele familien, og hvis I vælger at leje et sommerhus til en 2-ugers Sparferie udenfor hovedsæsonen, får I de 3 dage gratis. Der er her ved den nordsjællandske kyst en del private sommerhuse, som I kan leje til en billig pris hos sommerhusudlejning.com, der er velegnet til en ferie med hund og hvor haven er indhegnet eller terrassen er indrettet således at den kan lukkes. Fra vores gæster ser vi også en stor kortfristet efterspørgsel, og mange finder et billigt Last Minute sommerhus.

Aktiviteter og attraktioner i nærheden af Vejby Strand på Sjælland

Helsinge som ligger ca. 12 km fra Vejby Strand, er en aktiv og hyggelig handelsby med seværdigheder, museer, gågade, springvand, butikker, caféer og spisesteder. Besøg også den charmerende fiskerby Gilleleje, 13 km mod nordøst, med den gamle bydel, de små fiskerhuse og den stemningsfulde havn. Besøg Asserbo Slotsruin øst for Vejby Strand. Slottet blev bygget af munke i det 12. århundrede. Slottet sandede til og blev først igen gravet fri af Frederik VII i 1849. Jægerspris Slot blev bygget i middelalderen og her kan I opleve bl.a. mindestuer, udstillinger og en slotspark. Jægerspris Mølle er stadig i drift, og i sommerperioden kan der købes friskmalet mel på stedet. Malerisk placeret midt i slotssøen i Hillerød ligger Frederiksborg Slot med Slotshave og det Nationalhistoriske Museum. Det enestående renæssanceanlæg blev bygget af Christian den 4. i 1600. Vil i gerne se på kunst med Gilleleje motiver så kan i gøre det i maleren Bjarne Haasums galleri i Gilleleje. Her kan I også købe et maleri eller et kunsttryk. Esrum Kloster blev grundlagt af Cistercienserordenen i 1151. I oplever en ægte middelalderstemning, når Esrum Kloster afholder sit årlige Riddermarked. På markedspladsen vil der være liv og masser af gode tilbud. Se på når trubadurer, gøglere, dansere og alt slags godtfolk optræder. Munke viser hvordan man fremstiller medicin og i ridderlejren kan I møde ægte tempelriddere og lære kunsten at skyde med bue. Et besøg på kunstmuseet Louisiana ved Humlebæks kyst, syd for Helsingør, er en spændende oplevelse for alle jer kunstelskere. Tag på udflugt til Helsingør og besøg bl.a. Teknisk Museum. På programmet står der for eksempel "Knust bil til frokost", droner samt F16-fly, elektronisk skydebane, en u-båd, forhindringsbane og radiostyrede biler. Få også en køretur med veteranbus eller prøv den populære parkbane. I kan også se Danmarks første bil fra 1888, dampbilen og en del elbiler gennem 100 år. Sommerhusudlejning på Sjælland når det er bedst.